:
Перший ювілейний набір слухачів до

Перший ювілейний набір слухачів до "Телеакадемії"

01 лютого 2011

31 січня "Телеакадемія" вітала нових слухачів уже п’ятого набору, які прийшли опановувати для себе світ телебачення. Попереду в них два місяці напруженої і цікавої роботи з найкращими педагогами і фахівцями країни. Про плани на майбутнє та нових зірок телебачення далі в інтерв’ю з керівником проекту Оленою Загороднюк.

Пані Олено, скільки слухачів вже отримали дипломи за півроку існування "Телеакадемії"?

Це вже 5 набір слухачів. І я щаслива з того, що люди знаходять мужність і час спробувати для себе щось нове – те, про що вони мріяли тривалий час, але так і не наважувалися спробувати. В наш час складно знайти вдосталь часу і коштів, аби випробувати себе в чомусь зовсім новому. "Телеакадемія" – це не підготовчі курси чи отримання фахової освіти, це просто спроба визначити і з’ясувати для себе, чи дійсно ти хочеш займатися телебаченням, і головне – чи можеш! А це, погодьтеся, потребує певної мужності і немалих зусиль.

Якщо першого числа кожного місяця до нас приходять нові слухачі – це означає, що проект живе і безсумнівно він буде розвиватися далі! Наші дипломи вже встигли отримати понад 30 слухачів. Проект є реальним шансом спробувати і дізнатися, що таке телебачення із середини. Після його закінчення у багатьох молодих людей змінюється ставлення до професії телевізійника і, взагалі, до життя. Адже коли від тебе залежить ефірне наповнення, і не важливо, можеш ти, чи не можеш це зробити – ти просто мусиш! - це виховує неабияку відповідальність.

Чи траплялося так, що після закінчення проекту слухачі кардинально змінювали свою професію?

Скажу більше – такі випадки не поодинокі.  Ніяких вікових обмежень у нас немає, а тому дуже часто слухачами приходять уже зрілі люди. Як приклад, наш волонтер Вадим Кубівський, який зараз працює  виконавчим продюсером на "Телеакадемії". Ця людина має власний бізнес і вже повністю реалізувалася у своїй професії. Тим не менш, зараз він працює у проекті на громадських засадах і не збирається лишати світ телебачення. Тобто, людина абсолютно змінила вектор свого життя.

Інший дорослий чоловік мешкає у Дніпропетровську, має там власне житло і хорошу роботу. Зараз він збирається переїжджати до Києва, бо зрозумів, що хоче знімати кіно. Тепер він не увляє свого життя без телебачення. Інша жіночка, яка має дитину і дві вищі освіти, після закінчення "Телеакадемії" сказала, що вже ніколи не повернеться працювати до банку. Такі приклади свідчать про те, що у людей є невтілене прагнення, але шансів для його втілення у нашому повсякденному житті не так вже й багато. Краще жалкувати про те, що зробив, ніж про те, чого так і не спробував.

Чи можете зараз пригадати випускників, які здивували навіть досвідчених викладаічів своїми роботами?

У першому випуску був слухач Артем Пахоль, який відзняв соціально-документальний короткометражний фільм під назвою "Навіщо платити більше?". Як на мене – це геніальня робота! У стрічці автор проводить паралелі між дорогою дівчинкою і звичайною вуличною безпритульною. Одна після уколів ботексу виходить із салону краси і прямує до свого "Лексуса", а інша пхає перед собою свого візочка із лахміттям після чергового запою. І фішка в тому, що виглядають вони на обличчі однаково "гарно". То ж навіщо платити більше?, – запитує автор! Але фільм потрібно дивитися, тут двома словами не розкажеш усієї суті. Особисто я хочу представити цю стрічку на конкурсі короткометражних фільмів ARTE.

У минулому випуску в нас був ще один талановитий хлопець із Артеку. Він упродовж двох місяців дуже старанно і важко працював, і показав дуже високі результати. Людина не прогавила жодної хвилини, жодного шансу навчитися чомусь новому,  він, можна сказати, ночував в телекомпанії. Я більш ніж впевнена, що цей хлопець має всі шанси стати перфектним режисером-постановникосм у майбутньому!

Що цікавого чекає на нових слухачів "Телеакадемії"?

А в нас весь час щось нове, ми не стоїмо на місці і кожного разу до нас приходить ще більше цікавих викладачів. Нині мені б дуже хотілося залучити до співпраці Віталія Докаленка, Лілію Кавецьку, яка є першокласним спеціалістом у сучасних телевізійних PR- технологіях, та інших фахівців, доля яких так чи інакше пов’язана з Першим Національним. Також чекаємо на майстер-класи від Віктора Андрієнка, Руслани та Єгора Бенкендорфа.

Що ж, побажаємо успіхів новим слухачам "Телеакадемії"! Нагадаємо, що всі подробиці про умови навчання ви маєте змогу дізнатися на веб-сторінці проекту http://ta.1tv.com.ua/uk/  Тут же ви можете переглянути всі роботи попередніх слухачів.

 

Олена Лиштван
Прес-служба Першого Національного

Читайте також: