:
ПАР і Мексика відкривають Мундіаль

ПАР і Мексика відкривають Мундіаль

10 червня 2010

11 червня Чемпіонат світу у ПАР буде офіційно відкрито. У матчі відкриття зіграють команди групи А - господарям турніру збірній ПАР протистоятиме команда Мексики. Команди не грали між собою офіційних матчів, тому 11 червня їх можна буде привітати з дебютом. Судити перший матч Мундіалю довірили узбецькому арбітрові Равшану Ірматову. Дивіться поєдинок у прямому ефірі на Першому Національному.

Збірна ПАР - господарі чемпіонату. І цим все сказано. Але водночас на підопічних Карлоса Альберта Паррейри лежить колосальна відповідальність. Уся нація покладає надії на те, що перший "африканський" чемпіонат стане успішним для "Бафана Бафана". Невдалі результати товариських зустрічей , відсутність "зірок" у складі - все це може бути компенсовано бажанням та волею. Хоча цього може бути і замало.

Суперники збірної ПАР, дворазові чвертьфіналісти чемпіонатів світу - міцний горішок. Стиль гри команди з країни сомбреро і кактусів - постійний контроль м'яча та нездатність протистояти у захисті фізично потужним форвардам суперника. Швед Свен Горан Ерікссон попрацював з латиноамериканцями 8 місяців. Після того, як його підопічні почали втрачати шанси кваліфікуватися на мундіаль, місцева федерація вирішила, що далі терпіти зіркового "коуча"- завелика розкіш.

А от Хав'єр Агірре з покладеним на нього завданням впорався. Його підопічні провели спаринг-матчі з серйозними супротивниками (Англія, Голландія, Італія), тому суперник, який гратиме за підтримки своєї торсиди навряд чи здивує мексиканський колектив.

Голкіпери

25 річний Гільєрмо Очоа - кіпер N1 у мексиканців. Непогана реакція, молодий вік, проте, безгрішним Гільєрмо назвати аж ніяк не можна. Якщо Очоа травмується , його завжди може замінити 37-річний Оскар Перес - основний воротар ще на Чемпіонаті світу 2002. А взагалі , зараз у латиноамериканському колективі немає колоритних персонажів а-ля Хорхе Кампос . Той хоч і помилявся чимало , але й глядачам сумувати не дозволяв.

У "Бафана Бафана" на воротах стоятиме Ітумеленг Кхуне з "Кайзер Чіфс". Хлопцю усього 23, але його місце у старті сумнівам не підлягає. Майстер відбиття пенальті чудово грає на лінії воріт.

Захист

Центр захисту команди ПАР відомий заздалегідь - Аарон Макоена та Метью Бут гратимуть на 99 відсотків. На правому фланзі буде діяти Сібонісо Гакса, який чудово себе проявив на Кубку конфедерацій. Зліва - бек "Маккабі" з Хайфи Пітер Масілела.

Цементувати захист мексиканців у центрі безперечно буде Рафа Маркес. Захисник Барселони має досвід виступів на двох чемпіонатах (2002, 2006 роки). А от на друге місце претендують декілька виконавців. На флангах фактично без питань. Зліва - 30-річний Карлос Салсідо , праворуч - Хосе Кастро.

Незважаючи на конкуренцію (яка в теорії має йти на користь команді ) захисна ланка у збірної ПАР видається більш збалансованою, ніж у опонента.

Півзахист

Найцікавіше у складі господарів - хто ж зіграє опорника? Здається , що найкращі шанси має представник російської Прем'єр-ліги Макбет Сібайя. Головна зірка "Бафана Бафана" Стівен Пієнаар розташується ближче до воріт суперника , а допомагати йому в цьому буде Теко Модісе, який діятиме з акцентом на правий фланг.

А от у Мексики в середині поля - без варіантів. Ісраель Кастро, Андреас Гуардадо , Херардо Торрадо рівноцінної заміни не мають.

Форварди

Невідомо, яку кількість нападників випустить Агірре - двох чи трьох. У будь- якому разі супердосвідчений Куатемок Бланко має вийти у старті. А от хто буде його партнером? Медіна? Саба? Дос Сантос? Побачимо.

У господарів точно не зіграє Бенні Маккарті . Його Перейра просто до заявки не включив. Залишається 2 кандидатури : Мпфела і Паркер.

Яким буде перший поєдинок чемпіонату? Чи стане він яскравим, як чотири роки тому? (пам'ятаєте феєрію, яку влаштували Німці з Коста-Рікою ) Чи знову підтвердиться стереотип, що матчі номер один зазвичай нецікаві для пересічного вболівальника? У будь-якому випадку отримаємо насолоду від звуків "ВУВУЗЕЛ". Не пропустіть 11 червня о 17:00  на Першому поєдинок між збірними ПАР і Мексики.

Читайте також: