:
Завершилися зйомки відбору учасників міжнародного шоу

Завершилися зйомки відбору учасників міжнародного шоу "Магія цирку"

21 лютого 2011

20 лютого Перший Національний закінчив зйомки всеукраїнського відбору міжнародного шоу "Магія цирку".

У цьому році Україна вперше візьме участь у цьому конкурсі, завдяки ексклюзивному членству Першого Національного в EBU (Європейській мовній спілці). У листопаді 2011 року п'ять кращих циркових номерів представлять Україну на міжнародному шоу "Магія цирку" в Женеві.

Півфінал та фінальний концерт всеукраїнського відбору пройшли 19 і 20 лютого в концерт-залі "Кобзов". У ньому взяли участь вихованці студій циркової майстерності у віці від 9 до 13 років.

Виступи учасників оцінювали члени журі - професіонали теле- та циркового мистецтва:

  • Єгор Бенкендорф - генеральний директор Першого Національного;
  • Ігор Іващенко - артист і продюсер театру пластичної комедії "Мімірічі";
  • Микола Кобзов - президент Всеукраїнської громадської організації "Цирковий союз Кобзов", заслужений працівник культури України;
  • Олександр Чуніхін - директор і художній керівник КДАЕЦМ;
  • Анатолій Залевський - володар золотої медалі міжнародного конкурсу циркового майстерності в Парижі, володар "Золотого Клоуна" міжнародного конкурсу циркового мистецтва в Монте-Карло;
  • Ганна Безсонова - чемпіонка світу з художньої гімнастики;
  • Олексій Семенов - генеральний продюсер Першого Національного;
  • Влад Багінський - музичний продюсер Першого Національного;
  • Володимир Мойсеєнко - Народний артист України.

У півфіналі взяли участь близько 100 дітей, які представили 53 циркових номери. До фіналу вийшли 17 номерів. Але можливість показати свою майстерність у Женеві отримають тільки п'ять з них.

Спостерігаючи за виступами вихованців циркових студій, глядачі і журі отримали справжнє естетичне задоволення. Адже учасники конкурсу показали високу професійну підготовку. Маленькі артисти виконували "дорослі", добре поставлені номери. Тут були і запаморочливі польоти повітряних гімнастів, і сильні номери еквілібристів і приголомшлива гнучкість виконання стилю "каучук".

Серед інших виділилися потужною режисурою і складними трюками учні Ялтинської студії циркового майстерності.  

Хороша підготовка конкурсантів порадувала журі, але аж ніяк не полегшила їм вибір.

Володимир Мойсеєнко пропонував відправити до Женеви запит: "Нехай дозволять Україні представити не п'ять номерів, а більше. Ну, за рахунок недорозвинених країн, в плані циркового мистецтва, звісно ж".

Єгор Бенкендорф також був би радий розширити коло фіналістів: "Із 17 фінальних номерів, я б відправив до Женеви як мінімум 12".

Але поки "Магії цирку" вистачає лише для п'яти. Тому, у Женеву поїдуть юні артисти, номери яких становлять цілісну гармонійну картину. Складні трюки, акторська майстерність, режисура, музичне супроводження, костюми - все це має композиційно поєднуватися і доповнювати один одного. Одним словом - Україну на найбільш цирковій арені світу представлять кращі з кращих.

Побачити красу "Магії цирку" на власні очі та оцінити нелегкий вибір журі глядачі Первого зможуть уже з 5 березня. Ця весна буде чарівною. На Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Фото прес-служба Першого Національного та Медіаняня

Читайте також: