:
Європейський фінал

Європейський фінал "Євробачення-2011" буде транслюватися виключно на Першому Національному

28 лютого 2011

Конкурс "Євробачення-2011" не буде транслюватися на жодному з інших телеканалів України, окрім Першого Національного. Про це повідомив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

"Я б порекомендував деяким журналістам і виданням залишатися чесними перед своїми читачами. Інформаційні качки про те, що конкурс Євробачення може транслюватися не тільки на Першому Національному, але і де-небудь ще в Україні - не відповідає дійсності. Подібні повідомлення лише вводять в оману читачів і намагаються кинути тінь на найдинамічніший канал - Перший Національний.

Є позиція Європейського мовного союзу (EBU) яка чітко обумовлює участь у трансляції тільки національного мовника без участі будь-яких інших каналів. І ми дотримуємося цього правила. Хочу порадити всім журналістам: не треба шукати і придумувати порожні сенсації - а тим більше, розміщувати замовні матеріали, спрямовані на дискредитацію нашого каналу і працюючих на ньому людей. Ми завжди були відкриті і чесні. Тому чекаємо такого ж ставлення і по відношенню до нас. Поширення подібних неперевірених даних є неприпустимим з точки зору журналістської етики, а також завдає прямої шкоди діловій репутації НТКУ", - заявив Єгор Бенкендорф.

Читайте також: