:
Дитина повинна мати батьків!

Дитина повинна мати батьків!

01 березня 2011

Якщо ти відчуваєш, що ти прийшов на цю землю, щоб творити добро, але не знаєш, як це робити – ця програма для тебе.

В ефірі Першого Національного з 20 лютого виходить новий соціальний проект - "Хочу, щоб ти була". Його назву запропонувала ведуча – співачка Тетяна Недєльська. Колись вона почула від своєї подруги, що саме ці слова сказав її син. Хлопчик, якого вона всиновила.  Тетяна згадує, що вона дивилася на їхню родину і відчувала, які ж вони щасливі. Дитина, в якої з’явилася мама. І її подруга – яка нарешті відчула щастя материнства.

Тоді Тетяна зрозуміла – допомогти  дітям знайти родину, знати тепло й любов – це її обов’язок.  

За словами Тетяни Недєльської, унікальність програми "Хочу, щоб ти була" -  полягає в тому, що ми не просто показуємо хлопчика чи дівчинку і кажемо – ось вони, всиновлюйте. Ми намагаємося розкрити її особистість. Для цього ведуча їде в дитячі будинки і там, на місці, спілкується з дітьми. Насамперед, для того, щоб людина по той бік екрану, почувши голос дитини, дізналася, чим вона живе, про що мріє, про її таланти, її слабкості, нарешті. Іноді одна фраза, один дитячий погляд можуть вирішити все.

Коли проект готувався до запуску, і сама Тетяна, і творча група хвилювалися – чи підуть діти на контакт? Як зробити так, щоб у телеглядачів  з’явилося бажання всиновити дитину? Рішення підказало життя. Так в програмі з’явилася паралельна лінія – розповідь про батьків, які вже здійснили подвиг всиновлення. Разом з ведучою глядачі можуть побачити і почути справжні історії – пошуку, надії, встановлення стосунків, усіх "за" та "проти". Наші герої діляться сокровенним, розповідаючи, як змінилося їхнє життя після того, як в родині з’явилася дитина.

Тетяна Недєльська пам’ятає всіх своїх героїв. Але найбільше її вразили історії Інни Грюнберг та Василя Гамяніна, які, маючи 2 власних донечок всиновили і вилікували Ванечку, в якого було трьохкамерне серце і купа патологій. А також – родини П’янкових, яка забрала з лікарні маленьку Ганю, яку лікарі називали абортним плодом і не давали шанса на життя.
Про таких людей і їх людяність – має знати вся Україна, вважає ведуча.

Усі історії, контакти, адреси дітей, яким потрібна родина – на сайтах Першого національного і www.sirotstvy.net.

Програма "Хочу, щоб ти була". Програма про те, що в кожної дитини повинна бути мама.  Не бійтеся бути добрими. В Україні більше ста тисяч сиріт. І їм потрібні батьки.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: