:
Завершився перший етап конкурсу короткометражних фільмів Першого Національного

Завершився перший етап конкурсу короткометражних фільмів Першого Національного

02 березня 2011

28 лютого закінчився термін прийому робіт на конкурс короткометражних фільмів, ініційований Першим Національним у рамках акції "Вікенд з АRТЕ".

Нагадуємо, що з 1 по 28 лютого режисери могли подати свої роботи (у супроводі стислої біографії/фільмографії режисера, скрипта і анотації до  фільму) за темами: "Проблема екології та захисту навколишнього середовища", "Молодь у Європі" та "Проблема расової нетерпимості". Фільми могли бути зняті за допомогою будь-яких технічних засобів і способів. Хронометраж робіт – до 10 хвилин.

З робіт, які надійшли до Першого Національного, компетентним журі, з урахуванням технічних параметрів, творчої складової, розкриття теми, буде обрано найкращі.

12 березня Національну телекомпанію України відвідають Gottfried Langenstein – заступник голови АRТЕ Німеччини та Jérôme Clément – голова АRТЕ Франції, які переглянуть фільми-фіналісти та у присутності їх творців оберуть  переможця. Володар головного призу отримає можливість побувати в головному офісі каналу (у Франції чи Німеччині) і подивитися на світ АRTE своїми очима.

Нагадуємо, що конкурс короткометражних фільмів ініційовано Першим Національним у рамках "Вікенд з АRТЕ" - спільного проекту телеканалу, Гете-Інституту в Україні та Французького культурного центру.

Під час проведення акції, яка пройде з 11 по 13 березня 2011 року, глядачі  зможуть побачити в ефірі Першого одні з кращих документальних фільмів європейського телеканалу ARTE. А президенти французької та німецької редакцій ARTE візьмуть участь у спеціальному випуску ток-шоу Андрія Пальчевського "Глибинне буріння". В ефірі Першого Національного представники європейських та українських медіа обговорять роль телебачення у вихованні толерантності.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: