:
Версія програми

Версія програми "Глибинне буріння" для людей із вадами слуху

09 березня 2011

Перший Національний на шляху до створення суспільного мовлення та усвідомлюючи свою соціальну відповідальність, продовжує реалізовувати інноваційні проекти.  Мова жестів є основним способом спілкування сотень тисяч людей з вадами слуху в Україні. Тому телеканал  особливу увагу приділяє задоволенню права цих людей на інформацію.

Глядачі Першого Національного отримують якісний сурдопереклад новин каналу, які виходять з понеділка по п’ятницю о 15:00 та 18:20. Ноу-хау українського телебачення є реалізований Національною телекомпанією унікальний проект - сурдопереклад музичних кліпів в програмі "Українська двадцятка".  Лише Перший Національний забезпечив сурдопереклад чотиригодинного прямого ефіру 25 лютого за участі Президента України Віктора Януковича - "Розмова з країною". Також, серіали та художні фільми, які виходять в ефірі каналу, забезпечуються титрами. Загалом титрування і сурдопереклад новин та серіалів, враховуючи їх повтори, складає 30%.

Зважаючи на бурхливий розвиток Інтернету та зростання кількості користувачів глобальної мережі в Україні (Інтернетом користується понад третина населення),  Перший Національний запускає новий соціальний веб-проект. Відтепер глядачі Першого, які мають вади слуху, можуть переглядати найкращі програми телеканалу з сурдоперекладом в мережі Інтернет у зручний  для себе час. 

Першою адаптованою  для людей з вадами слуху програмою, яка доступна в мережі, стала програма  "Глибинне буріння" з Андрієм Пальчевським. Спеціальні версії програми із сурдоперекладом можна буде переглянути на сайті телеканалу — www.1tv.com.ua, сайтах програми — www.gb.1tv.com.ua та www.glibinne-burinna.com.ua та на сторінці програми у Facebook – http://www.facebook.com/GlibinneBurinna.

Сурдоперекладач - Лада Соколюк.

Гість першого ефіру - відомий російський кінорежисер та актор Нікіта Міхалков. Тема програми – цінності сучасного суспільства. Версія програми із сурдоперекладом - http://1tv.com.ua/uk/video/program/burinnia/2011/03/09/2274.

Програма "Глибинне буріння" побудована у вигляді діалогу з відомими сучасниками. Нестандартний погляд на проблеми, які хвилюють сьогоднішнє суспільство, та жвава дискусія, що торкається найглибших аспектів обговорюваної теми, – все це ви зможете побачити в ефірі "Глибинного буріння" з Анрієм Пальчевським. Гості  програми - відомі  в Україні та за її межами люди: інтелектуали, лідери думок, письменники, бізнесмени, мислителі, науковці.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: