:
Проекти Першого Національного: в основі основ якість та достовірність

Проекти Першого Національного: в основі основ якість та достовірність

21 березня 2011

Перший Національний на сьогоднішній день реалізує ряд проектів, які мають глибоке історичне значення, актуальну історичну тематику і якісну соціальну спрямованість.

До Дня Незалежності Перший Національний готує ряд спеціальних програм та масштабних проектів, які допоможуть глядачам проаналізувати хід історії, дізнатися нові історичні факти, відкрити для себе щось нове в українській культурі та її національному колориті.

Ролики про історичні події і особистості нашої землі створюються за участю вчених з Інституту Історії Національної Академії наук України, які в консультативному режимі допомагають творчим групам наданням історичних матеріалів з цікавими і достовірними даними, а також маловідомими фактами.     

Серед останніх проектів - міжпрограмні ролики, приурочені до святкування в цьому році 20-ї річниці незалежності України. В ефірі Першого Національного відомі сучасники будуть говорити про те, що означає для них слово "патріотизм", що вони вкладають у поняття "патріотичне виховання" та на яких принципах воно повинно здійснюватися в сучасній Україні. Героями першої серії роликів стали Левко Лук'яненко, Іван Марчук, Мирослав Попович, Іван Драч, Євген Сверстюк та Іван Малкович.

Також Перший Національний підвищує рівень історичної і культурної обізнаності своїх телеглядачів. За допомогою таких програм як "Запам’ятай!", "Крок до зірок", "Надвечір'я", "Фольк-music", "Майстер-клас", "Народна мудрість", "Світло", "Театральні сезони" і багатьох інших глядачі мають можливість відкрити для себе нові знання, збагатити свій культурний та інтелектуальний рівень новими враженнями і знаннями.

Істотно зросла кількість і якість прямих трансляцій в ефірі Першого Національного. Одна з останніх трансляцій, а саме "Розмова з країною" Президента України Віктора Януковича супроводжувалася сурдоперекладом. Це було реалізовано на єдиному з 6 каналів, які забезпечували трансляцію. Глядачі Першого змогли побачити якісні прямі трансляції під час візиту Патріарха Кирила влітку минулого року, низку трансляцій за участю Президента України та Прем'єр-міністра України.    

Сьогодні Перший Національний створює програми таким чином, щоб глядач отримував достовірну та якісну інформацію з усіх напрямків, розвивав власний світогляд і підвищував культурний рівень.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: