:
Тиждень німецького кіно на Першому

Тиждень німецького кіно на Першому

24 березня 2011

З 28 березня в ефірі Першого Національного – найбільш закручені сюжети, найзаплутаніші історії та найбільш приховані таємниці – у справжніх німецьких детективах: "Незаплямована репутація", "Ніхто не кричить", "Третій рівень", "Безвихідь", "Вбивство в таксі". Глядачі Першого також зможуть побачити документальний фільм про національний парк Німеччини – "Хайніх". Це місце є найбільшою листяною територією у Німеччині, яка досягає до 160 км2 та може похвалитися такими мешканцями як лісова кішка та чорний лелека.

Тиждень німецького кіно пройде в рамках співпраці Національної телекомпанії України та німецького мовника Mitteldeutscher Rundfunk, договір про яку підписали генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф та телевізійний директор MDR Вольфганг Фітце 25 жовтня 2010 року під час візиту представників MDR до Києва.

Метою співпраці є прагнення:

  • розвивати співробітництво в галузі телебачення;
  • сприяти зміцненню зв’язків між Україною і Федеративною Республікою Німеччиною;
  • поглиблювати двосторонній українсько-німецький культурний обмін;
  • посилити професійні зв’язки між двома організаціями у сфері  телевізійного мовлення.

Компанія Mitteldeutscher Rundfunk – суспільний мовник центральної Німеччини, а саме: Тюрінгії, Саксонії та Саксонії-Ангальт. Компанія була заснована в січні 1991 р. з головним офісом в м. Лейпциг та регіональними студіями в Дрездені, Ерфурті та Магдебурзі. MDR співпрацює з Першим німецьким телеканалом ("Das Erste") і також транслює різні радіоканали. Крім того, MDR забезпечує різні теле- та радіомережні програмами, зроблені самостійно або у співпраці з іншими мовниками.

Національна телекомпанія України співпрацює з компанією MDR з 2007 року. За підтримки MDR були проведені "Тижні німецького телебачення на Першому каналі".

Чекайте на анонси фільмів на сайті телеканалу.

І дивіться тільки якісне європейське кіно. На Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: