:
НТКУ наполягає на збалансованому висвітленні релігійних подій в ефірі Першого Національного

НТКУ наполягає на збалансованому висвітленні релігійних подій в ефірі Першого Національного

28 березня 2011

Національна телекомпанія України заявляє про те, що критика з приводу незбалансованого висвітлення релігійних подій в ефірі Першого Національного і, зокрема, недостатнього висвітлення інтронізації владики Святослава, який став Верховним архієпископом УГКЦ, є необґрунтованою.

Засідання Синоду єпископів УГКЦ, обрання владики Святослава, затвердження його кандидатури Папою Римським Бенедиктом XVI і церемонія сходження на престол нового глави УГКЦ у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві щодня і в повному обсязі висвітлювалися в інформаційно-аналітичних програмах Першого Національного. Більш того, інтронізація владики Святослава була визнана головною подією тижня в Україні за версією основної аналітичної програми телеканалу - "Підсумки тижня".

Завдяки журналістам Першого Національного, лише за кілька останніх днів глядачі телеканалу отримали можливість почути архієпископа Львівської УГКЦ Ігоря Возьняка, секретаря Синоду єпископів УГКЦ Богдана Дзюраха, члена оргкомітету з підготовки до інтронізації глави УГКЦ отця Тараса Валу, генерального директора будівельної дирекції при Патріархові УГКЦ отця Петра Федюка , ректора Львівської духовної семінарії Миколи Фредину, семінаристів Львівської духовної семінарії.

У лютому Перший Національний широко висвітлював події, пов'язані з відставкою Глави УГКЦ Любомира Гузара. У розгорнутих сюжетах "Новин", "Підсумків дня" і "Підсумків тижня" з цього приводу виступали завідувач кафедрою Українського католицького університету Олег Турій, релігієзнавець Тарас Антошевський, священик УГКЦ Орест Фредина та безпосередньо глава УГКЦ в 2001-2010 роках Любомир Гузар.

Найближчим часом Перший Національний планує в прямому ефірі транслювати церемонію беатифікації Папи Іоана Павла ІІ, яка відбудеться 1 травня в Римі. Крім того, доброю традицією Першого Національного стала трансляція богослужінь з різних храмів під час головних православних і католицьких свят, зокрема, на Різдво та Великдень.

І, нарешті, глибока повага телеканалу до віруючих, які представляють різні конфесії, знайшла своє відображення у створенні унікальної для України телепрограми "Світло", в рамках якої священики, що представляють різні релігії, за одним столом обговорюють найважливіші соціальні проблеми сучасної України.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: