:
Спецвипуск

Спецвипуск "Глибинного буріння" розглянув проблему природних катаклізмів та їх можливі наслідки для України

30 березня 2011

В спеціальному випуску програми "Глибинне буріння" в понеділок, 28 березня, мова йшла про страшний землетрус в Японії та можливості виникнення таких природних катаклізмів в Україні.

  • Чи знаєте ви які сейсмонебезпечні зони існують в Україні?
  • Якими можуть бути наслідки для українських атомних и електростанцій у випадку землетрусів?
  • Як підготована Україна до можливих землетрусів?

Трагічні події в Японії змусили сколихнутися всю світову спільноту. В усьому світі з 11 березня почали замислюватися над тим, яку смертельну небезпеку для всього людства криє в собі мирне використання атомної енергетики. Тепер науковці прораховують можливості точного встановлення вірогідності виникнення землетрусів для того, щоб застрахувати себе від можливої небезпеки.

Гостями програми були Віктор Григорович Барьяхтар, професор Національного технічного університету України КПІ, академік Національної Академії наук і Олександр Володимирович Кендзера, заступник директора інституту геофізики Національної академії наук України.

Текстову версію спеціального випуску "Глибинного буріння", присвяченого трагедії в Японії, можна переглянути на офіційному сайті Першого Національного в розділі "Публікації".

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: