:
НТКУ розвиває співпрацю зі східноєвропейськими телеканалами

НТКУ розвиває співпрацю зі східноєвропейськими телеканалами

04 квітня 2011

З 24 по 26 березня Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф та начальник управління закордонного співробітництва НТКУ Вікторія Романова брали участь у зустрічі групи країн Центральної та Східної Європи, що є членами EBU (Європейської мовної спілки). Приймаючою стороною виступило Польське радіо, офіс якого знаходиться у Варшаві.

Учасники зустрічі обговорювали нагальні питання діяльності EBU, зокрема реорганізацію структури. В ході зустрічі представники НТКУ звітували про участь у проекті спеціальної допомоги EBU: адаптацію та трансляцію програм, спільну з EBU організацію та участь у тренінгах EBU, консультативну допомогу при переході до громадського телебачення, а також можливості розширення співробітництва між Східноєвропейськими країнами.

Візит делегації НТКУ до Польщі включав ряд зустрічей з представниками польського телебачення TVP.

Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф провів переговори з телеканалом TVP Sport Channel щодо співробітництва у технічній та програмній сфері під час проведення "Євро-2012": обмін відеоматеріалами,  інтерв’ю, коментарями гравців, тренерів, польських атлетів, прямі включення журналістів, телемости, організація товариських матчів.

Також була проведена зустріч з представниками телеканалів TVP Kultura Channel та TVP Historia Channel щодо співробітництва українського та польського телебачення у культурній сфері. Керівники каналів обговорили можливості обміну медіа продуктом, організації акцій на зразок Польських днів в ефірі Першого Національного та Українських днів – в ефірі TVP.

Під час візиту до Польщі для учасників зустрічі були проведені екскурсії студіями Польського радіо (Канал 4). Крім того, гості відвідали штаб-квартиру TVP (Польського телебачення), де їм було представлено останні технологічні новинки телестудій.

Підсумком офіційного візиту Генерального директора НТКУ Єгора Бенкендорфа та начальника управління закордонного співробітництва НТКУ Вікторії Романової стали домовленості з польськими медіа про співпрацю не лише у контексті висвітлення "Євро-2012", а й у культурній сфері та сфері обміну інформаційно-аналітичним матеріалом.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: