:
Перший Національний готує цикл програм про

Перший Національний готує цикл програм про "військовий туризм"

05 квітня 2011

Студія документальних фільмів Першого Національного готує цикл передач під назвою "Контингент".  

"Контингент" - цикл документальних програм розповість про історію радянського контингенту в країнах Варшавського Договору (Східна Німеччина, Польща, Чехословаччина, Угорщина) та в "в гарячих точках" "холодної війни" (Куба, Ангола, В’єтнам тощо).

Термін "військовий туризм" народився під час "холодної війни". Солдати та офіцери, що виконували свій обов'язок в умовах "залізної завіси", були найчисельнішими туристами в Радянському Союзі. Для більшості радянських громадян це був чи не єдиний шанс побувати за кордоном.

В основі документального циклу "усна історія" колишніх "туристів в погонах" - солдатів строкової служби, прапорщиків, офіцерів і членів їх сімей.

У кожній 26-хвилинній серії, присвяченій особливостям служби  в окремо взятій країні, ви побачите унікальну кінохроніку, home-відео героїв проекту, листи солдатів, "дембельські" альбоми, цитати з газет, фрагменти навчальних та художніх фільмів, виступи перших осіб СРСР. А головне, щирі та відверті інтерв’ю відтворюють атмосферу служби радянського вояка за кордоном, і в повній мірі розкривають феномен "військового туризму".  

Автор проекту Сергій Братішко підкреслює – в документальному циклі "Контингент" мала правда учасників подій перетинається з великою правдою геополітичного протистояння систем в часи "холодної війни".

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: