:
Перший Національний запускає низку проектів до 20-ї річниці Незалежності України

Перший Національний запускає низку проектів до 20-ї річниці Незалежності України

06 квітня 2011

В цьому році виповнюється 20-ть років, з того часу, як Україна стала Незалежною державою. Історично становлення нашої країни відбувалося протягом багатьох віків. За цей час не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати право прийдешніх поколінь на вільне і незалежне життя. Сьогодні ж 1991 рік вписано в новітню історію України, як час, з якого почалася нова сторінка розвитку державності. Проте важливо пам’ятати історичні постаті та події для того, щоб не забувати про шлях, який довелося подолати українській державі в своєму становленні.

Перший Національний з нагоди відзначення 20-ї річниці Незалежності України з початку року почав готувати низку проектів, присвячених видатним українцям, патріотичним роздумам і важливим історичним моментам. Окрім цього на Першому Національному почалася робота над сайтом, присвяченим 20-річчю Незалежності України. На цьому сайті будуть розміщені матеріали і сюжети про відомих осіб української історії і сучасності, ролики про історичні події і людей, що зіграли значну роль в розвитку і становленні країни.

Сьогодні глядачі Першого можуть побачити чотири проекти, присвячені 20-й річниці Незалежності України.

Проект "Обличчя України", виходить в ефірі Першого Національного з початку 2011 року. У цьому проекті зібрані 20 видатних особистостей, які зіграли велику роль в історії України. Розповідь про них і відеоматеріал дозволить більше дізнатися про цих видатних людей. Ідея матеріалів — розповісти про найцікавіші та найбільш значимі постаті в становленні української держави. Це історії про тих, хто піднімав на світовий рівень українську культуру, спорт, шокував своїми винаходами і давав шанс пишатися своєю країною кожному українцю. Чим ці люди увійшли в історію своєї країни? Якою ціною далася їм слава? Чи легко бути героєм свого часу? Поряд з прізвищами відомими на весь світ - Володимир Кличко, Ярослава Стецько, Олександр Шалімов, Катерини Серебрянської, Назарія Яремчука та багатьох інших будуть і менш відомі у світі, але визначні для українців. Метою сюжетів є показати через історичне обличчя України, що успіх країни — це її люди. Сюжети виходитимуть у програмі "Підсумки дня" щосуботи з 5 лютого по 20 серпня 2011 року.

Решту відео можна переглянути у розділі "Відео" канал "Обличчя України".

Інший проект "20 кроків до мрії" - це цикл міжпрограмних роликів, присвячених важливим історичним фактам, подіям, що розвивалися довкола становлення української держави починаючи від перших спроб української народу здобути Незалежність. Темою роликів стануть історичні факти, битви, події, учасниками яких стали українці, які боролися проти поневолювачів, загарбників, піднімали повстання та робили спроби створити Україну – вільну і незалежну країну.

Решту відео можна переглянути у розділі "Відео" канал "20 кроків до мрії".

Проект "Обличчя української історії" нагадає глядачам про ті видатні історичні постаті, які залишили в історії свій важливий внесок і стали легендами для кожного українця. Мова в роликах піде про таких українців, як Пилип Орлик, Княгиня Ольга, Богдан Хмельницький, Петро Сагайдачний, Ярослав Мудрий та багатьох інших українців, чиє ім’я навіки закарбувалося на сторінках історії України та в пам’яті всіх поколінь українців, для яких "держава" - не просто слово на позначення цілісності території.

Решту відео можна переглянути у розділі "Відео" канал "Обличчя української історії".

Проект "До 20 річниці Незалежності України" присвячений визначним українським постатям новітньої історії нашої держави і їхньому баченню патріотизму, державності, єдності українського народу і становленні української державності. Роки незалежності найбільш запам’яталися українцям гучними подіями в тих чи інших сферах суспільства, але кожну подію творять люди. Люди, які кожною справою, кожним словом, крок за кроком допомагали Україні, молодій державі, знайти своє місце в світовому співтоваристві. Ці люди на власному досвіді знають, що таке патріотизм і віра в свою Батьківщину. На тему що ж таке патріотизм міркуватимуть наші сучасники, шановані і авторитетні люди у відеороликах цього проекту.

Решту відео можна переглянути у розділі "Відео" канал "20 річниці Незалежності України присвячується".

"Кожен проект Першого Національного, присвячений 20-й річниці Незалежності України, самобутній і неповторний. Ми спрямували свої сили на те, щоб донести до кожного глядача історію нашої країни. Насправді, той шлях, який довелося подолати Україні  до 91-го року відмічений важливими фактами і постатями. Ми окреслимо лише фрагменти зі сторінок української історії для того, щоб зацікавити глядачів сучасною історією своєї країни", - розповів генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: