:
Перший Національний зміцнює позитивний імідж України на міжнародній арені

Перший Національний зміцнює позитивний імідж України на міжнародній арені

08 квітня 2011

У цьому році незалежній та вільній Україні виповнюється 20 років. Впродовж багатьох віків не одному поколінню українців довелося ціною власного життя здобувати це право для нащадків. Та без пам’яті про великі подвиги предків, український народ не може у повній мірі відчувати смак цієї свободи та її цінність.

Тому Перший Національний вже з початку цього знакового року почав готувати низку проектів, присвячених видатним українцям, патріотичним роздумам і важливим історичним моментам.

"20 кроків до мрії" - цикл міжпрограмних роликів, присвячених важливим історичним фактам, подіям, що розвивалися довкола становлення української держави починаючи від перших спроб української народу здобути незалежність. Історичні факти та події боротьби українців проти поневолювачів, боротьби за Україну – вільну і незалежну країну.

Проект "Обличчя української історії" нагадає глядачам про ті видатні історичні постаті, які залишили в історії свій важливий внесок і стали легендами для кожного українця. Пилип Орлик, Княгиня Ольга, Богдан Хмельницький, Петро Сагайдачний, Ярослав Мудрий та інші, ім’я яких навіки закарбувалося на сторінках історії України.

Та Перший Національний пішов далі у прагненні нагадати про найважливіші віхи історії формування нашої країни, успіхи, яких вона досягла та людей, які допомагали Україні та Українцям знайти своє місце у світі. Згідно з узгодженими домовленостями з EBU (Європейською мовною спілкою) ці проекти будуть титровані англійською мовою та транслюватимуться в ефірі європейських телеканалів. Крім того, світ познайомиться з самобутньою Україною за допомогою проекту "Майстер-клас", в якому майстри стародавніх народних ремесел відкривають секрети своєї справи, а також програми "Феєрія мандрів", що подорожує  стежками нашої багатої на дива та красоти країни. Ці передачі також будуть перекладені англійською та транслюватимуться в ефірі світових телеканалів.

Таким чином, Перший Національний, як все державний канал, планує за допомогою власної продукції сприяти популяризації української культури та традицій, а також покращити імідж України на міжнародній арені.

Вільній Україні уже 20 років. Настав час заявити про себе, як про гідного члена світової спільноти.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: