:
Уїк-енд на Першому Національному

Уїк-енд на Першому Національному

08 квітня 2011

Вихідні вже так близько... І уїк-енд на Першому також! А отже, на тебе чекає чимало нових телесюрпризів!

Субота 9 квітня

9 квітня о 14:10 тестування з історії України проходитимуть Тала Калатай і Василь Бондарчук.

Перший Національний спільно з Міністерством освіти і науки України розповість про особливості складання зовнішнього незалежного тестування в 2011 році.

9 квітня в студії Першого Національного зберуться експерти та відомі українські зірки, щоб разом з глядачами – майбутніми абітурієнтами, відповісти на питання зовнішнього незалежного тестування.

Мета проекту – переконати випускників середніх освітніх закладів, які в цьому році вступатимуть до ВУЗів в тому, що зовнішнє тестування – це не вирок, а звичайний іспит.

Зовнішнє незалежне тестування навчальних досягнень проводиться для усіх бажаючих випускників середніх закладів освіти, які виявили бажання вступити до вищих навчальних закладів. Результати зовнішнього незалежного оцінювання зараховуються як вступні випробування до вищих навчальних закладів за освітньо-професійними програмами підготовки молодшого спеціаліста та бакалавра.

Зовнішнє незалежне тестування проводиметься в червні 2011 року.

У 2011 році зовнішнє незалежне оцінювання буде проводитися з української мови та літератури, історії України, російської мови, математики, фізики, хімії, географії, біології та іноземної мови (англійської, французької, німецької або іспанської - за вибором). Обов'язковим буде тестування з української мови та літератури.

Перевір свої знання разом з Першим Національним!

У суботу, 9 квітня о 16:55 дивитеся футбольний поєдинок "Шахтар" (Донецьк) - "Оболонь" (Київ).

Цієї суботи о 19:20 в ефірі Першого Національного – концерт пам’яті Миколи Мозгового "Мріялось, бажалось, не збулось…".
Вже рік, як не стало одного з великих українців сучасності, талановитого композитора Миколи Мозгового. Але залишились його творіння, які назавжди закарбовані у нашому серці та пам’яті. Адже його пісні про вічне – матір, кохання, Україну. Кожна з них – маленьке життя з його печально-ліричними та відчайдушно веселими нотами, сучасними ритмами та фольклорним колоритом. Саме тому його мелодії впізнаєш з перших акордів.  

Творчий вечір "Мріялось, бажалось, не збулось..." - дань поваги справжнього народного Маестро. В ефірі Першого прозвучать улюблені пісні у виконанні Олександра Пономарьова, Тіни Кароль, Ані Лорак, Гайтани, Ігора Саруханова, Софії Ротару та інших українських зірок.

"Мріялось, бажалось, не збулось…" -  живе спілкування з глядачами усіх, хто небайдужий до творчості Миколи Мозгового.
Приєднайся до цього спілкування. Згадай пісні, які і зараз хвилюють душу і серце. Пісні,
які не підвладні часу. На Першому Національному.

Неділя 10 квітня

У неділю, 10 квітня о 15:55 зустрічаються команди "Карпати" (Львів) - "Іллічівець" (Маріуполь).

В неділю, 10 квітня виповнюється рівно рік з дня страшної трагедії під Смоленськом, коли розбився літак, на борту якого були Президент Польщі Лех Качинський, його дружина Марія, останній польський Президент у вигнанні Рішард Качоровский головнокомандувачі усіх рівнів військ, уповноважений з прав людини і керівник Інституту Національної Пам'яті Януш Куртика. Усі пасажири загинули.

Перший Національний покаже заходи, які відбудуться в найстарішому і відомішому некрополі Варшави "Повонзкі", присвячені пам'яті Президента Польщі Леха Качинського в неділю, 10 квітня о 11:00.

У неділю 10 квітня в ефірі Першого – найкращі спортсмени України на найспортивнішому світському заході року. Вже вп'яте Національний олімпійський комітет України проводить всеукраїнську урочисту церемонію "Герої спортивного року".
Члени Української Академії спорту вибирали переможців  у  12 номінаціях: "Найкраща команда року", "Олімпійська надія України", "Сенсація року", "Найкращий спортивний організатор року", "Сильні духом" (паралімпійські види спорту),  "Меценат спортивного року", "Разом із олімпійцями" (неолімпійські види спорту), "Спортивна слава України", спеціальна нагорода "Спорт для усіх".

А тріумфаторів – спортсмена і спортсменку року – вибирали серед трьох кандидатів.

В ефірі Першого:

  • найзірковіші спортсмени - Віталій Кличко, Григорій Суркіс, Олександр Волков, Ганна Безсонова, Леонід Буряк, Роман і Василь Вірастюки, Ельбрус Тедеєв та інші;
  • найспортивніші зірки - Алла Кудлай, Катерина Бужинська, Петро Чорний, Ігор Демарін, Дмитро Каднай, група "SMS".

Ті, хто 2010-го підкорював найпрестижніші спортивні подіуми світу, та ті, хто, залишаючись за лаштунками великих перемог, щоденною кропіткою роботою розвивав вітчизняний спорт та популяризував здоровий спосіб життя, зібрались в одній залі, щоб дізнатися, чиї досягнення Українська Академія спорту визнала найвагомішими.

Дізнайся і ти, хто цього року став найкращим з найкращих. Хто додасть до свої нагород ще одну, не менш важливу – "Герой спортивного року".  

Цієї неділі о 17:55 Україна визначить своїх героїв. На Першому Національному.

10 квітня о 20.35 соціальний проект Першого Національного "Хочу, щоб ти була", мета якого допомогти дітям-сиротам знайти родину, познайомить телеглядачів з трьома вихованками дитячого будинку "Берегиня". А також розповість про Наталю та Євгена Дудко, які одними з перших в Україні створили патронажну сім'ю.

Тепер до них привозять дітей, яких залишили батьки, або тих, у кого вдома склалася кризова ситуація, але батьки не позбавлені батьківських прав. Дитина перебуває в патронажній сім'ї тимчасово. Максимально – до п'яти місяців. Потім її забирають батьки або усиновителі, або ж опікуни.

Крім турбот про вихованців, своїх рідних двох дітей, Наталія і Євген Дудко усиновили хлопчика Владика.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: