:
Частка

Частка "Контрольної роботи" за 8 квітня склала 3,55%

11 квітня 2011

"Контрольна робота" – принципово новий формат журналістського розслідування.

Програма журналістських розслідувань закінчується не простими риторичними питаннями, а є поштовхом до реальних дій. "Контрольна робота" спонукає звернути увагу влади на конкретні не вигадані проблеми.

Темою програми п’ятниці, 8 квітня стали паводки в Україні. Як відомо від затоплень найбільше потерпає Закарпаття та Карпати. Кожного року ці регіони затоплює по чотири рази, катастрофічні паводки тут стаються раз на п’ять років. Знімальна група "Контрольної роботи" вивчала всі сторони цієї проблеми в Іршавському районі. Адже, саме він найбільше постраждав в грудні 2010 року від паводку. У зоні лиха опинилося понад 200 тисяч людей.

На прикладах конкретних людей та їх не вигаданих історій мова йшла про проблеми, що спіткають людей під час і після затоплення; про те, чому в Україну приходить "велика вода" і чи можна це зупинити; чому рятувальні операції під час паводків часто затягуються і не мають належної кваліфікації; як постраждалим від паводків держава відшкодовує збитки; як заробляють гроші на людських нещастях в Україні?

В п’ятницю 8 квітня середня частка програми "Контрольна робота" скала 3,55% (за аудиторією 18+).

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: