:
Учасниця від Албанії побувала в Україні

Учасниця від Албанії побувала в Україні

18 квітня 2011

Аурела Гаче, представниця від Албанії на ПКЄ-2011 стала першою албанською співачкою, яка завітала до України. В ексклюзивному інтерв’ю Першому Національному щира та експресивна Аурела розповіла про свою любов до музики та про свої плани перевернути бачення про "Євробачення".

Аурело, як ти почуваєшся в якості представниці Албанії на "Євробаченні"?

Неймовірно! Адже я маю багато чого показати, багато чого сказати Європі. Європейці знають дуже мало про мою країну, і, на жаль, знайомі більше з не дуже хорошою її стороною. Кожна країна має хороші і погані сторони. І у моїй країні є хороші та погані люди. Але більшість – хороші, з добрим серцем та відкритою душею. Я хочу, щоб світ побачив це. Ми  маємо хорошу музику, красиві стародавні місця, гарну мову, яка відрізняється від інших. Я пишаюся своєю країною. Адже якщо ти не любиш те місце, звідки ти родом, не любиш себе, то ти не можеш любити будь-яку іншу країну, культуру, людину.

Така твоя ідея?

Так, це моя ідея, це моя віра. Коли я була підлітком, я мала проблеми з цим. Але я навчилася любити себе, знайшла у собі те, чого немає в інших. Кожен з нас – унікальний. Якщо ти не віриш в це, ти не зможеш зрозуміти, чого хочеш від життя. Я вірю у свою країну. І тому я – хороший її представник.

Як ти плануєш показати це на сцені?

Кращий спосіб це показати – бути собою з іншими людьми, які дивляться на тебе, слухають тебе. Якщо ти не намагатимешся показатися кимось іншим, скопіювати когось – люди відчують це, побачать твою правду. Це може не сподобатись, але вони скажуть: "Ну, принаймні, вона сказала правду!". Я буду співати свою пісню так, як я її розумію. Я народилася з цією пристрастю. Це мій дар, який я отримала в подарунок з народження. Я почала співати в 4,5 роки і ніколи вже не зупинялася. Пам’ятаю себе на сцені все життя – фестивалі, змагання, концерти, веселощі в колі інших, таких як я, дітей, співи, танці… Це моє життя. І я знаю, якщо ти "торкаєшся" людей, якщо ти спонукаєш їх плакати, сміятися, стрибати – ти досягла своєї мети, як артист. Моя головна мета на сцені "Євробачення 2011" - "торкнутися" людей, відчути зворотню любов. Тому що для мене музика – це любов. Я щаслива -  працюю для музики, для нових пісень, але не для грошей. Не нова квартира робить мене щасливою, нова пісня робить мене щасливою. Ось що я спробую донести до людей на "Євробаченні".

Ти пам’ятаєш, коли почалися твої стосунки з музикою?

Мені було 4,5 і це був дитячий фестиваль. В дитинстві ти не розумієш, що таке Європа, що таке змагання, гроші, слава. Ти просто дитина. Ти просто маєш дар, який тобі подарував Бог і яким ти маєш поділитися з іншими. Він зробив мене щасливою цим даром, адже музика – це чиста любов. Але залишити його при собі – це егоїзм. Тому у моїй пісні я співаю "Дозволь мені розділити з тобою мою пісню, просто відчуй її пристрасть. Кохання – месседж, який світить крізь слова". У цих рядках – увесь зміст.

Які країни ти вже відвідала під час промо-туру?

Я вже побувала в Туреччині, Греції, Нідерландах. Також я була у Білорусії, зараз – тут у Києві, в Україні. І наступна країна – Азербайджан. Мене часто питають, чому ти їдеш до країн, які не так близькі твоїй країні? Але знаєте що, я хочу розбити цей лід, хочу щоб люди побачили  правду в моїх очах, правду про мою країну. Я обрала інший шлях - їжджу до тих країн, де ще не був жоден албанський співак. Я перша. І хочу, щоб ця частина Європи помітила нас. Адже, музика не має кордонів, паспортів чи віз. Якщо ти співаєш хорошу пісню, я розумію її. Я хочу переломити стереотип про "Євробачення" як політичний конкурс. Балкани завжди голосують за сусідів, а країни колишнього Радянського Союзу – одна за одну… Можливо я програю, намагаючись зламати це. Але хочу бути першою, хто зробить таку спробу. Адже музика не має роз’єднувати країни, вона має об’єднувати людей. Музика – це насолода, а не боротьба. Тому я тут.

Яка з пісень твоїх суперників тобі найбільше подобається?

Я вважаю, що кожен з представників – геній у тому, що він робить. 43 країни, 43 представники, 43 пісні – різна музика, тексти, характер, виконання. Кожен має щось, що він хоче сказати. Я не хочу робити вибір, тому що кожен унікальний.  Музика – це музика, незважаючи з якої хто країни. Хоча, я дуже поважаю вашу музику. Дев’ять років ви завжди були фіналістами, ви вигравали з Русланою і двічі посідали друге місце! Це означає, що ви маєте чудових авторів, композиторів – людей, чиї душі сповнені коханням. І що важливо – ви маєте хороших співаків. Адже лише правильний виконавець може донести пісню до людей.

Що ти будеш робити, якщо виграєш "Євробачення"?

Повернуся до України знову. Якщо ви проголосуєте за мене, я повернуся! Взагалі-то, я закохалася у Київ! Я вперше тут. Так,  багато чула про нього, але побачити – це інше. Взагалі вигляд міста, його архітектура, те, як все це побудовано – все це надзвичайно гарно! А українці – дуже добрі та гостинні. Ми отримували візу в українському посольстві у Греції, адже не маємо вашого представництва у Албанії. Ваш консул у Греції – відмінний. Саме так! У нас було дуже мало часу для всього – ми мали пройти співбесіду у посольстві, заплатити у банку за візу… Консул вирішив усі наші проблеми! Ми запізнювалися на літак і він подзвонив в аеропорт, а також попросив виділити нам водія з машиною! У мене просто не було слів, лише "Вау!". Хочу сказати усім українцям, знайте - у вас дуже хороші представники у світі.

Читайте також: