:
Перший Національний подарував дітям-сиротам свято

Перший Національний подарував дітям-сиротам свято

19 квітня 2011

Напередодні Великодня – найулюбленішого і світлого свята для  жителів нашої країни, Перший Національний подарував казку вихованцям трьох дитячих будинків Київської області. Популярні ведучі телеканалу: Ольга Сумська, Тетяна Недєльська, Ірина Антонович, Андрій Пальчевський, Тамара Щербатюк, Світлана Леонтьєва, Іванна Найда та Андрій Сміян, навантажені подарунками, прибули в гості до дітей.

Відкрила акцію Першого Національного "Подаруй свято дітям" ведуча програми "Хочу, щоб ти була" Тетяна Недєльська.

Разом зі співробітниками редакції цієї передачі вона приїхала у дитячий будинок міста Василькова.

Коли під'їхала машина з "телевізійниками", дітлахи з цікавістю вибігли на ґанок. "Ну, здрастуйте. Я Тетяна Недєльська. Будемо знайомі", – привітала їх ведуча, і простягнула старшим хлопчикам руку для привітання.

"Ми всією редакцією програми "Хочу, щоб ти була" вітаємо вас з прийдешнім святом Великодня. А тепер, хлопці, допоможіть розвантажити подарунки", – додала Тетяна.

Коли презенти від Першого Національного були перенесені і уважно вивчені, діти подякували гостям.

Руслана, дівчинка з мрійливим поглядом, сказала: "Спасибі за подарунки. Я дуже люблю Великдень. Вірю в Бога, і часто молюся Йому про те, щоб у нашому світі було більше добра". "Зірка" місцевого танцювального колективу та любителька філософської літератури Віра додала: "Ми і до Церкви щороку на Великдень ходимо. Такий світлий, радісний день".

"Свято – це чудово. Можна провести більше часу з друзями", – підхопив розмову староста дитячого будинку Юра. "А подарунки у вас смачні", – додав він трохи потому, пережовуючи привезені гостями солодощі.

Діти розповідали про свої захоплення, мрії. Показували хто власноруч зшиті штани, хто вироби з бісеру. Повели гостей з Першого Національного показати свою гордість – "Кімнату сімейного затишку". Тут вони вчаться будувати модель сім'ї. Адже багато вихованців дитячого будинку виросли в цих стінах.

Діти були раді гостям, і не хотіли їх відпускати.

Наступними "Подарували свято дітям" Ольга Сумська, Ірина Антонович – ведучі ранкового ток-шоу "Легко бути жінкою", і Андрій Пальчевський – автор і ведучий інтелектуальної програми Першого Національного "Глибинне буріння".

Вони побували в гостях у вихованців дитячого будинку міста Боярки.

"Спасибі, що приїхали до нас саме в переддень Великодня. Наші діти дуже люблять це свято. У нас є домова Церква (безпосередньо в будівлі дитячого будинку). Всі дітлахи ходять до Храму. Сповідаються, причащаються. Багато хто співає в церковному хорі. Хлопчаки допомагають Батюшці на службі. Ми намагаємося закласти дітям основи духовного виховання. Я впевнена – це вбереже їх від багатьох поганих вчинків", – сказала гостям директор дитячого будинку Косівська Галина.

Діти радо приймали гостей з Першого Національного. Дуже цікаво було спостерігати, як хлопчина років 11 з почуттям власної гідності комусь сказав по телефону: "Зараз говорити не можу, потім передзвони. У нас тут Ольга Сумська приїхала". Потім гості дізналися – це місцевий актор і гуморист Женя.

Знаменитості легко знайшли з дітьми спільну мову. Школярі багато жартували. Демонстрували свої таланти. Танцювали "Дикі танці", співали. Керувала "талант-шоу" мер дитячого будинку і талановита вокалістка старшокласниця Віка.

Потім грали в ігри, які проводила, взявши на себе місію масовика-витівника, Ірина Антонович.

"Я хочу поговорити з хлопчиками по-чоловічому. Їм не вистачає дорослого спілкування, розмов на глибокі серйозні теми", – сказав Андрій Пальчевський. Такі розмови, як відомо, проходять віч-на-віч. Тому Андрій спілкувався з хлопцями  у коридорі.
Ольга Сумська та Ірина Антонович давали свої настанови всій аудиторії.

"Вірте в свої сили. Не бійтеся невдач. А дівчаткам хочу сказати: якщо не вийде зробити кар'єру, можливо, зустрінете, хорошого хлопця, вийдете заміж, діточок народите. Жінка-мати – це ж чудово", – сказала Ольга Сумська.

"Наша програма називається "Легко бути жінкою". Якщо ви повірите в те, що життя буде легким і сповненим приємних сюрпризів, так воно й буде", – додала Ірина Антонович.

Прощаючись із дітьми, ведучі  Першого Національного обіцяли навідатися до них ще. Розпитували директора що люблять, чим захоплюються вихованці. Щоб наступного разу порадувати їх особливими подарунками.

У дитячий будинок міста Тетіїв "Свято дітям привезли" ведуча "Новин" та програми "Театральні сезони" Світлана Леонтьєва, Тамара Щербатюк – автор і ведуча "Надвечір’я", а також ведучі "Новин" на Першому Національному – Іванна Найда та Андрій Сміян.

Вихованці дитячого будинку підготували до приїзду гостей урочисту зустріч і концерт. Діти не тільки гарно співають, танцюють і складають вірші. Майже всі стіни будівлі завішені їх малюнками та картинами з підручних засобів: риб'ячих кісток, бісеру, шовку, дерева. Є виставка і на Великодню тему.

Після урочистої частини діти розповіли  гостям з Першого Національного чим вони захоплюються, хто яку професію вибрав.
"У вашому дитячому будинку панує тепла домашня атмосфера. Ви створили тут справжній сімейний затишок. Очі дітей сяють. Тому що ви, дорогі вихователі, їм і мама, і тато", – відзначила Тамара Щербатюк.

"Як часто всиновлюють ваших вихованців? І чи відстежуєте ви їх долю після усиновлення?", – поцікавилася Світлана Леонтьєва.

Директор дитячого будинку Ірина Миколаївна розповіла, що дітей у сім'ї беруть досить часто. Всиновлюють або жителі Тетіївського району, або італійці. Але вона не втрачає вихованців з уваги... навіть в Італії.

На прощання ведучі Першого Національного сфотографувалися з дітками і їх вихователями, та пообіцяли приїжджати ще.

"Ми постараємося знайти спонсорів для того, щоб поставити в усьому будинку хороші металопластикові вікна, організувати екскурсію на Перший Національний. Подивитеся, як знімаються передачі", – сказала  Світлана Леонтьєва.

Стародавні Святі часто говорили: "Поспішайте робити добро". Перший Національний намагається дотримуватися цієї поради.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: