:
Нова серія документального циклу

Нова серія документального циклу "Контингент" вийде 22 квітня

19 квітня 2011

В п’ятницю, 22 квітня о 10:05 на Першому Національному вийде п’ята серія документального циклу "Контингент".

Цього разу мова піде про військові конфлікти. А саме про конфлікт у НДР в 1953 році, у Чехословаччині в 1968 році та в Польщі в 1981 році. Чому після подій в Чехословаччині та Угорщині радянських військовослужбовців командування намагалося "сховати" в гарнізонні міста?

Нагадаємо, документальний цикл "Контингент" - розповість про історію радянського контингенту в країнах Варшавського Договору (Східна Німеччина, Польща, Чехословаччина, Угорщина) та в "в гарячих точках" "холодної війни" (Куба, Ангола, В’єтнам тощо).Термін "військовий туризм" народився під час "холодної війни". Солдати та офіцери, що виконували свій обов'язок в умовах "залізної завіси", були найчисельнішими туристами в Радянському Союзі. Для більшості радянських громадян це був чи не єдиний шанс побувати за кордоном.В основі документального циклу "усна історія" колишніх "туристів в погонах" - солдатів строкової служби, прапорщиків, офіцерів і членів їх сімей. У кожній 26-хвилинній серії, присвяченій особливостям служби  в окремо взятій країні, ви побачите унікальну кінохроніку, home-відео героїв проекту, листи солдатів, "дембельські" альбоми, цитати з газет, фрагменти навчальних та художніх фільмів, виступи перших осіб СРСР. А головне, щирі та відверті інтерв’ю відтворюють атмосферу служби радянського вояка за кордоном, і в повній мірі розкривають феномен "військового туризму".

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: