:
Парад проектів до 9 травня

Парад проектів до 9 травня

19 квітня 2011

З 2 по 9 квітня в ефірі Першого Національного – парад проектів, присвячених 66 річниці Великої Перемоги.

Спеціально до Дня Перемоги Перший підготував міжпрограмні ролики, а також святкові концерти – "Великий День Перемоги" та "Подвигом Вашим живемо...". І, згідно традиції, глядачі побачать головні події параду та державних урочистостей – в прямих трансляціях Першого Національного.

На глядачів чекають улюблені фільми, насичені видовищними баталіями та визначними подвигами.

"Два бійці" - легендарний військовий фільм за повістю Льва Славіна "Мої земляки", який розповідає про фронтову дружбу солдатів Аркадія Дзюбина, безжурного та хвацького хлопця з Одеси, і Саші Свинцова "Саші з Уралмашу", сповнений гумором, добротою і таким розумінням солдатського життя.

"Дума про Ковпака" - трилогія про про зародження на початку другої світової війни партизанського загону в дванадцять чоловік і його розвитку до потужного бойового з'єднання Першої Української партизанської дивізії під командуванням Ковпака.

"Машенька" - фільм про те, на що здатне кохання. Маша і Олексій любили один одного, але легковажний Олексій не зумів зберегти свою любов. Вони розлучилися і знову зустрілися лише через кілька років, на фронті. Тільки тоді Олексій зрозумів, яким скарбом для нього була Машенька. Але війна знову розлучила їх.

"Розвідники". Йдуть бої на околицях міста біля річки Дунай. Місто з мільйонним населенням залишився без продовольства, люди вмирають від голоду, спалахують епідемії, а нижче, по Дунаю стоять радянські каравани з харчами. І  командування доручає групі розвідників важку і дуже небезпечну операцію - роздобути у супротивника карту замінованих ділянок Дунаю.

"Контрудар". У листопаді 1943 року війська генерала Ватутіна глибоко вклинились в тили ворога на правому березі Дніпра. Але Ватутін раптом віддає  наказ припинити наступ і перейти до оборони...

"Якщо ворог не здається" - стрічка про блискучу операцію, проведену радянським керівництвом на початку 1944 року - знамениту Корсунь-Шевченківську битву, післе перемоги в якій, для Радянської армії відкрився вихід на Балкани.

"Невідомий солдат" - фільм за однойменною повістю та сценарієм Анатолія Рибакова, як продовження телефільму "Канікули Кроша". Не потрапивши до інституту, Сергій Крашенинников приїжджає до діда в невелике містечко і влаштовується працювати в дорожній будівельній бригаді. У ході робіт будівельники знаходять солдатську могилу. Сергію доручають з'ясувати особу загиблого. Розповідь йде паралельно двома сюжетами - в теперішньому часі і під час війни.

"Був місяць травень" - художній фільм режисера Марлена Хуциєва за сценарієм Григорія Бакланова про відлуння трагізму війни у перші дні миру. Фільм нагороджений призом міжнародного фестивалю телефільмів у Празі (1971).

"Мерседес тікає від погоні" - фільм про радянських розвідників, які перевдягнувшись у німецьку форму, у "Мерседесі" перетинають лінію фронту.

"Подвиг розвідника". Радянський розвідник Олексій Федотов під ім'ям Генріха Эккерта вирушає в окуповану німцями Вінницю. Його мета - добути секретне листування генерала Кюна із ставкою Гітлера. Радист, посланий до Олексія для зв'язку, розстріляний. Федотов вимушений шукати зв'язок через підпілля, але випадково він дізнається, що один з підпільників - провокатор...

"Повітряний візник" - чудова, смішна комедія про колишньго льотчика-винищувача, який полюбив популярну співачку і завоював її серце, незважаючи на мерзенні інтриги й підступи противної неньки.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: