:
Перший відсвяткував Великдень з високими рейтингами

Перший відсвяткував Великдень з високими рейтингами

26 квітня 2011

Перший Національний провів Великодній уїк-енд з високими рейтингами. Великодні трансляції стартували з частки 9% і піднялися у середньому  до 15,2%, вивівши, таким чином, Перший Національний у лідери слоту. Максимальний пік частки був о 5:07 і склав 18,81%.

Середньодобова частка каналу на Великдень 24 квітня становила 4,5 %. Для порівняння: у 2009 році цей показник становив 1,45%, а у 2010 – 2,29%. Таким чином, Перший Національний підвищив свої великодні рейтинги на 200%.


Такий успіх є обґрунтованим, адже Перший Національний – єдиний з основних українських телеканалів, який упродовж всього часу незалежності України веде прямі трансляції Великодніх богослужінь з Ватикану, а також з кафедральних соборів традиційних Церков України - Української православної церкви Київського патріархату, Української православної церкви, Української греко-католицької церкви, Української автокефальної православної церкви. Глядачі Першого мали можливість спостерігати за ходом святкових богослужінь у Храмі Василія Великого, Володимирському Патріаршому соборі, Успенському соборі Києво-Печерської Лаври, а також разом із віруючими усього світу в прямому ефірі побачити сходження Благодатного вогню та Хресну ходу у Колізеї і почути Великоднє привітання та апостольське благословіння Святійшого Отця Бенедикта XVI.
24 квітня усі проекти Першого були наповнені великоднім настроєм. У програмі "Так просто!" о 15:10 олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва відкривала у собі прихований талант до розпису яєць та пізнавала, разом із глядачами,  таємну мову писанок. Інша відома українка Оксана Білозір власноруч пекла свою першу в житті обрядову паску у проекті "Ближче до народу" о 15:30. Ці проекти Першого також отримали високі результати телеперегляду – 2,6%. Цікавим для глядачів став і документальний фільм "П’яте Євангеліє", який отримав частку 4,3%.

Як загальнодержавний телеканал, Перший поважає релігійні почуття громадян України та вважає свої обов’язком у найбільше релігійне свято забезпечувати духовну та інформаційну єдність українців з віруючими усього світу.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: