:

"У суботу" - драма першої суботи Чорнобильської аварії

27 квітня 2011

29 квітня 2011 року у Кінотеатрі "Київ" дивіться прем’єру фільму "У суботу" режисера Олександра Міндадзе. Це стрічка про звичайну безтурботну суботу, з єдиним "але": це субота 26 квітня 1896 року.

Молодий партпрацівник Валерій Кабиш у числі "обраних" дізнається про аварію на ЧАЕС. Радіація зашкалює, але при цьому Москва вимагає  мовчати. Валера зі своєю подружкою Вірою намагаються втекти з міста, але їм постійно заважають "безтурботні суботні справи": Віра по дорозі ламає каблук і вмовляє коханого забігти до "Універмагу", щоб купити нові туфлі, а її паспорт взагалі залишений в якості застави за гітару: дівчина співає у групі, і повинна виступати в цю суботу на весіллі. І ось звичайне застілля, суботні веселощі, пісні, танці, бійки та поцілунки відбуваються на фоні палаючого реактору.

Вас цікавить, чому люди, які знали про катастрофу, не покинули місто? Хочете дізнатись, чому для радянського громадянина паспорт та туфлі коханої дівчини важливіші за власне здоров’я? У вас все гаразд із вестибулярним апаратом? Тоді 29 квітня о 19:30 в кінотеатрі "Київ" прем’єра драми "У суботу" - саме для вас.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: