:
Перший став першим у Росії

Перший став першим у Росії

13 травня 2011

 Перший Національний тепер можуть дивитися і громадяни Російської Федерації - телеканал почав мовлення в тестовому  режимі на території країни.

 "Тестове мовлення здійснюється на платформі " НТВ "... після отримання ліцензії російської влади "Перший Національний" буде здійснювати постійне мовлення на території Росії", - повідомив голова Державного комітету з телебачення і радіомовлення Юрій Плаксюк.

 Він також додав, що ліцензія на мовлення буде отримана вже у поточному році.

 Нагадаємо, що Перший Національний у вересні 2010 року отримав ліцензію Національної ради з питань телебачення і радіомовлення також на супутникове мовлення під логотипом "Перший Ukraine" на супутнику Sirius 4 на територію України та інших країн у межах впевненого прийому сигналу.

 "Домовленості про впровадження українського телепродукту в російський ефір були досягнуті на найвищому рівні. І ми раді, що нам вдалося так швидко зреагувати. Це ще одна наша перемога, за якою підуть й інші. Адже українська діаспора надзвичайно поширена у світі. Наша мета – щоб усі українці за кордоном могли дивитися свій національний телеканал", - сказав Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

 

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: