:
Гран-прі Монако на Першому

Гран-прі Монако на Першому

25 травня 2011

Цього уїк-енду на Першому - перлина календаря чемпіонату, найвідоміша гонка за межами світу Формули-1 - Гран-прі Монако (Monaco Grand Prix).

Велика і захоплююча Гран-прі Монако залишилася останньою гонкою Формули-1, що проходить по міських вулицях.

Особливість траси, прокладеної по вузьких і звивистих вулицях Монте-Карло, в тому, що глядачі знаходяться поблизу від болідів, що шалено несуться по ній.

Більше 260 км на 78 колах дозволяє цілком насолодитися ревом нестримних двигунів, побачити розпечені шини, і, звичайно ж, захопитися майстерністю гонщиків на трасі, яка не залишає права на помилку.

Гран-прі Монако - напевно, єдина траса, на якій від гонщика залежить більше, ніж від його машини, тому вона традиційно підкорялася тільки найсильнішим. Айртон Сенна перемагав тут шість разів в період між 1987 роком і 1993 роком, Грехем Хілл заслужив звання "містер Монако" за свої п'ять перемог у 60-х роках. Ален Прост вигравав тут чотири рази. По три перемоги на рахунку Джекі Стюарта і Стірлінга Мосса. Міхаель Шумахер в 2001 році здобув тут свою п'яту перемогу.

Гран-прі Монако бачила і випадкові перемоги, і скандальні поразки, і пілотів, які завершували гонку у водах затоки та посеред траси без палива, унікальну майстерність і неймовірні хитрощі, найіменитіших зірок спорту, шоу-бізнесу і вищого світу. У ці дні тут блищить увесь цвіт світової еліти.

Багато жителів Монако здають тераси і балкони в своїх будинках на час гонок, вартість оренди на 4 дні може становити від E4 500 до E10 000. Такі пропозиції задовго до початку перегонів з'являються і тут же розбираються. Навіть ресторани і готелі, розташовані уздовж траси, пропонують спеціальне меню, що включає, крім їжі й напоїв, глядацькі місця на балконах. Їх вартість може складати від E100 до E500 за день.

Українським глядачам не обов'язково їхати до Монако та витрачати кошти, вони зможуть насолодитися кожним моментом легендарного етапу "Королеви автоспорту" разом з уболівальниками всього світу - 28 і 29 травня о 14:55 у прямій трансляції Гран-прі Монако. На Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: