:

"Феєрія мандрів" отримала 7 нагород на телефестивалі "Відкрий Україну"

26 травня 2011

Найпатріотичніший туристичний проект Першого Національного "Феєрія мандрів" став тріумфатором 5-го Телевізійного фестивалю "Відкрий Україну". Наймасштабніше за кількістю тематичних конкурсів та конкурсантів професійне змагання в Україні відбулося 25 травня в рамках 17-го Київського Міжнародного Телерадіоярмарку.

У цьому році з більш ніж 150 робіт, що брали участь у конкурсі, експертне журі віддало перевагу саме "Феєрії мандрів" у таких номінаціях:

  • Програми "Амстердам" та "Норвегія: клює" - 2 місце в телеконкурсі "Україна та світ".
  • Програми "Гуцульщина" та "Вашківці. Маланка" - 2 місце в телеконкурсі "Культура України".
  • Програма "Вашківці. Маланка" - 2 місце в телеконкурсі "Українське село".
  • "Золота підкова Львівщини", "Гуцульщина" - 1 місце в телеконкурсі "Міста України".
  • "Золота підкова Львівщини", "Гуцульщина", "Вашківці. Маланка" - 1 місце в телеконкурсі "Україна туристична".
  • Перемога в конкурсі "За відданість європейським цінностям та ідеям європейської інтеграції" від Української редакції Deutsche Welle.
  • Ігор Захаренко - за високу майстерність і креативність у ролі ведучого телециклу "Феєрія мандрів".

Крім того, програма "Золота підкова Львівщини" - стала номінантом на Гран-прі 5-го Телефестивалю "Відкрий Україну".

"Для "Феєрії мандрів" це вже четвертий конкурс і кожен раз ми виграємо, адже програма з кожним роком стає все краще й краще. Тому і цього разу ми чекали нагород, але не в такій кількості! Особливо приємним сюрпризом стала номінація програми на Гран-прі Фестивалю. Ми отримали дуже великий заряд позитивної енергії і вже пишемо сценарії і знімаємо програми для наступного конкурсу", - розповів автор і ведучий програми Ігор Захаренко.

"Для нас надзвичайно радісним є таке визнання проекту "Феєрія мандрів", адже це одна з небагатьох програм на українському телебаченні, яка популяризує українські туристичні маршрути, чарівні місця нашої країни. "Феєрія мандрів" є одним з основних проектів Першого Національного, які допомагають встановлювати позитивний імідж України на міжнародній арені, привертати увагу міжнародної спільноти до нас. ЇЇ випуски – в ряді інших проектів, які ми будемо перекладати на інші мови та транслювати в ефірах європейських каналів, в рамках співпраці із зарубіжними мовниками", - прокоментував генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: