:
Єгор Бенкендорф:

Єгор Бенкендорф: "Якщо ми врятуємо хоч одну людину на тиждень - наші проекти не даремно виходять в ефір"

30 травня 2011

1 червня в ефірі Першого Національного - спільний спецпроект каналу та Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України" до Дня захисту дітей. Завдання цієї акції: нагадати про проблеми дітей, які потребують нашої уваги та допомоги.

Ведучі акції - Тетяна Цимбал, Ілля Ноябрьов, Тимур Мірошниченко, Ніка Синичкіна.

Завдяки цій акції телеглядачі познайомляться з проблемами соціально незахищених дітей - соціальної адаптації дітей-інвалідів, незаможні батьки важко хворих дітей, матері-одиначки, діти-сироти.

Гості спецпроекту:

  • Настя Романченко - дівчинка з вродженою патологією кісток;
  • Наталія Верчінская - мама дитини, хворої на ДЦП;
  • Тетяна Казакова - малозабезпечена багатодітна мати-одиначка;
  • Вихованці дитячого будинку "Отчий дім";
  • Богдан Сімачінскій - дитина-рятувальник;
  • Сім'я Приходько - у них нещодавно народилися трійнята.
  • Представники соціальних служб, артисти, представники Фонду Ріната Ахметова "Розвиток України", психологи, педагоги.

Багато з них уже отримали її завдяки соціальним проектам Першого Національного.

"Віра. Надія. Любов" допомагає сім'ям, які опинилися у складній ситуації. За допомогою зірок шоу-бізнесу відомих особистостей, фахівців різних сфер проект збирає кошти на лікування малозабезпеченим людям. Звертає увагу на потреби дітей-інвалідів, сиріт, матерів-одиначок, запрошуючи їх до студії, розповідаючи та показуючи їх історію. За 40 ефірів програми (з 24 серпня 2010 року) вдалося надати допомогу дітям в купівлі необхідних ліків і протезів, проведенні дорогих операцій закордоном, консультації юристів та лікарів вищого рівня, матеріальна допомога у поліпшенні житлових умов матерів-одиначок. Талановиті діти-інваліди отримали можливість представити свої роботи на широкий огляд: в Мистецькому арсеналі, на книжковому ярмарку.

Програма "Хочу, щоб ти була", мета якої допомогти вихованцям дитячих будинків знайти сім'ю, стартувала на Першому Національному 20 лютого 2011 (було 9 ефірів). У кожному випуску телеглядачі познайомилися з трьома - чотирма дітьми, позбавленими батьківського піклування.

На сьогоднішній день, за відомостями керівників дитячих будинків, вихованці яких були представлені в ефірі, четверо дітей знайшли потенційних усиновителів. Зараз вони ближче знайомляться з дітьми і оформляють документи.

Учням випускних класів Перший Національний допомагає знайти людей, які будуть надавати їм допомогу в освоєнні обраної професії: юний кухар Юра отримав від відомого ресторатора Миколи Тищенка сертифікат на відвідування школи кулінарної майстерності, найкраща учасниця танцювального колективу свого дитбудинку Віра зможе безкоштовно навчатися в танцювальній студії Ігоря Ваганова, а Юля, яка хоче стати перукарем, зможе безкоштовно навчатися в школі перукарського мистецтва В'ячеслава Дюденко.

Керівництво Першого Національного вважає створення соціальних програм пріоритетним напрямком в розвитку каналу. Ці проекти є сполучною ланкою між людьми, яким потрібна допомога, і тими, хто може допомогти.

"Я вважаю, телебачення має просвіщати, інформувати, будити добрі почуття. Що ми і намагаємося робити. Завдяки нашим соціальним програмам  люди отримують необхідну допомогти, діти-сироти знаходять сім'ю. Думаю, якщо ми врятуємо одну людину на тиждень - ці проекти не даремно виходять в ефір", - сказав генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

"Сьогодні дуже важливо розбудити в серцях людей, особливо молоді, співчуття. Навчити співчувати чужому горю. Байдужість згубна для людської душі. Навчити людей співчуття і милосердя - це взагалі мета телебачення", - стверджує ведучий програми "Віра. Надія. Любов" Ілля Ноябрьов.

Фонд Ріната Ахметова "Розвиток України" надає Першому Національному величезну допомогу в створенні соціальних проектів.

"Про дітей, особливо про тих, які вимагають нашого захисту, потрібно згадувати не тільки першого червня. Добре, що соціально відповідальні ЗМІ, до числа яких належить і Перший Національний, приділяють багато уваги проблемам здоров'я, освіти, творчого розвитку дітей. І особливо найбільш незахищених, сиріт, дітей, які потребують лікування, і інша допомога. Їх долі та вирішенню складних ситуацій, в які потрапили сім'ї, з-за складних життєвих обставин присвячені програми "Віра. Надія. Любов" та "Хочу, щоб ти була". Ми - партнери в створенні цих програм і хочемо донести до громадськості: дитина повинна рости і виховуватися в сім'ї. Про те, що заважає цьому, здавалося б, простому постулату і піде мова в спецпроекті до Дня захисту дітей", - сказав директор фонду Ріната Ахметова Анатолій Заболотний.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: