:
Стелла Захарова:

Стелла Захарова: "Перший Національний відновлює зв'язок між державою і простими людьми"

06 червня 2011

Перший Національний – єдиний український телеканал, який зробив пріоритетним створення соціальних програм. Ці програми змушують думати. Пробуджують милосердя і співчуття – якості, які, безсумнівно, живуть у душі кожної людини.

Один із найбільш рейтингових проектів телеканалу "Віра. Надія. Любов" допомагає тим, хто опинився в біді. Зібрати гроші на дороге лікування. Відстояти свої права. Допомогти знайти сім'ю дитині-сироті...

У програмі звучать історії людей, які, зіткнувшись з бідою, не втратили віру, зберегли надію, і "воскресають із попелу" завдяки любові.

Ведучі – Тетяна Цимбал та Ілля Ноябрьов.

10 червня об 11.00 телеглядачі познайомляться з тими, кому необхідна допомога, і з тими, хто своїм позитивним прикладом надихає не опускати руки у складній ситуації.

Десятирічну Олю Воложенінову збила машина. Дівчинка вижила, але з компанійської активістки класу перетворилася на інваліда. Вона заново вчилася ходити, говорити, читати, писати. У Олі порушена робота мозку. Колишні друзі її цураються. Та й шкільну програму їй тепер не подужати. Тому зараз дівчинка вчиться в спецшколі.

Незважаючи на перенесені негаразди, Оля залишається оптимісткою. Коли її запитали, як вона себе почуває, дівчинка з посмішкою відповіла: "Нормально, тільки кожен день болить щось нове".

Олі вкрай необхідна допомога кваліфікованих неврологів. Якщо лікування буде систематичним, можливо, мозок дівчинки повністю відновитися. Але у її батьків немає грошей.

Мало кого залишить байдужою історія 35-річної Зої Люльки – матері чотирьох дітей. У результаті подвійного зради, жінка залишилася без даху над головою і не може сама виховувати всіх дітей.

Розповідаючи про свої негаразди, жінка не могла стримати сліз. Перший чоловік і батько трьох старших дітей Зої поїхав до Києва на заробітки. Замість роботи знайшов нову дружину, а колишню сім'ю кинув напризволяще. Жінка працювала день і ніч, щоб прогодувати дітей. Але в селі багато не заробиш. Зоя поїхала до обласного центру. Дітей залишити було ні з ким. І вона тимчасово віддала їх до інтернату.

Потім Зоя познайомилася з одиноким чоловіком. Переїхала до нього. Завагітніла. Думала, ось і їй щастя посміхнулося. Після пологів збиралася забрати старших дітей до себе. Мріяла, як усі заживуть великою дружною сім'єю. Але чоловік залишив Зою після народження їхньої доньки. Маля народилося хворе – "з вовчою пащею". Чоловік невідомо за що розсердився на Зою. І вигнав її разом з новонародженою дівчинкою зі свого будинку. Добре, що сусіди допомогли жінці зняти будинок – тимчасове житло. Назбирали грошей на операцію дитині.

Зараз дівчинка виглядає нормально, але у свої два роки не розмовляє. Лікарі кажуть, потрібна ще одна операція. Грошей у Зої немає. Власного житла не має. Старші хлопчики живуть в інтернаті. Мати відвідує їх у вихідні. Можливо, знайдуться люди, які допоможуть жінці вилікувати дочку і знайти власне житло.

Третя гостя програми – параолімпійська чемпіонка Світлана Трифонова в юності постраждала від недбайливих медиків. Через лікарську помилку у неї назавжди відмовили ноги. Але Світлана духом не впала. Вона з дитинства займалася спортом.

Опинившись у інвалідному візку, дівчина стала однією з активістів параолімпійського руху, що активно започатковувався в нашій країні. Під час підготовки до чергових змагань познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком – автогонщиком Павлом Гонтовим. Чоловіка не злякала інвалідність Світлани. Всупереч батьківській волі, він запропонував їй руку і серце. Світлана і Павло разом дев'ятий рік. Зараз у цій щасливій і гармонійній сім'ї підростають двоє синів.

"Хочу сказати всім, хто перебуває, як йому здається, в безвихідній ситуації. Будучи інвалідом-візочником, я зустріла свого чоловіка. Народила двох синів. Не падайте духом! Життя продовжується!", – сказав Світлана.

До студії програми часто приходять знамениті артисти, спортсмени, лікарі, юристи. Вони намагаються допомогти тим, хто опинився в біді.

Побувавши кілька разів в гостях у "Віри. Надії. Любові" на Першому Національному, олімпійська чемпіонка, громадський діяч Стелла Захарова сказала: "Такі програми просто необхідні нашому народові. Дуже добре, що Перший Національний так багато ефірного часу приділяє соціальному напрямові. Наше суспільство зараз трошки зомбовано одним напрямом – політикою. І тому ми втратили зв'язок між державою і простими людьми. Програма "Віра. Надія. Любов" намагається відновити цей зв'язок. І що більше буде таких позитивних програм, то більшим буде порозуміння між державою і звичайними людьми. Перший Національний заклав хороший фундамент соціального напряму на телебаченні. "Віра. Надія. Любов" несе величезний потенціал доброти".

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: