:
Презентація документального фільму Андрія Пальчевського

Презентація документального фільму Андрія Пальчевського

07 червня 2011

7 червня 2011 р. о 10:30 в УНІАН відбулася прес-конференція з нагоди презентації документального фільму-солідарності із японським народом - "Афтершок", створеного спільно Андрієм Пальчевським і Першим Національним.

У заході взяли участь: генеральний директор Національної телекомпанії України  Єгор Бенкендорф, автор та ініціатор фільму Андрій Пальчевський та Мідзукі Фуракава - координатор проекту JICA, представник Українсько-Японського Центру НТУУ "КПІ".

На прес-конференції було розказано про ідею та те, як знімався документальний фільм про найбільш руйнівну природну катастрофу в Японії, зйомки якого проводили автор та ведучий Андрій Пальчевський та знімальна група Першого Національного.

"Після цієї руйнівної катастрофи увесь світ застиг в напруженні, і ми повинні задуматися над тим, як діяти в таких ситуаціях, адже маємо і свій приклад техногенної катастрофи. В одному з ефірів "Глибинного буріння" моїм гостем стане спеціаліст із гибелі цивілізацій – і ви не повірите: якщо прослідкувати за історією, то більшість із цивілізацій загинули саме через природні катаклізми. Так, ми не можемо відвернути могутню силу природи, але ми маємо бути готові до таких ситуацій, а надто – до ліквідації наслідків. Японія – високотехнологічна країна, майже усі будинки там сейсмостійкі, але це не врятувало від руйнування. Та вже за півтора місяці після такого колосального удару була повністю відновлена залізниця! Це показник. Також, у Японії усюди написано, що потрібно робити при землетрусах, а дітей мало не з дитячого садка вчать цьому. І наші діти також мають знати це", - розповів Андрій Пальчевський.

Координатор проекту JICA, представник Українсько-Японського Центру НТУУ "КПІ" Мідзукі Фуракава висловила подяку Андрію Пальчевському та Першому Національному:

"Я, як громадянка Японії, хотіла б подякувати українцям за таку увагу до нашої країни. Цей проект важливий не лише для України, а й для Японії, особливо тих японців, які зараз проживають за її межами – знати реальну ситуацію у країні: не лише стадію відновлення, а й настрої людей".

"Я хотів би подякувати Андрію Пальчевському за надання Першому Національному такого якісного продукту, тим паче, що на цей фільм Перший Національний не витратив ні копійки бюджетних грошей", - підкреслив генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Нагадаємо, що прем’єра унікального документального фільму "Афтершок" відбудеться 11 червня 2011 р. о 12:40 на Першому Національному.

http://intv.ua/channel/video/75486-nznoe1uzhq-crjhq.html

http://podrobnosti.ua/podrobnosti/2011/06/08/774211.html

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: