:
Прямі трансляції Богослужінь в День святої Трійці

Прямі трансляції Богослужінь в День святої Трійці

10 червня 2011

12 червня, в День Святої Трійці, з 9:00 до 11:00 в ефірі Першого Національного – трансляція Троїцького Богослужіння.

Трійця – одне з найбільших християнських свят, яке відзначається на 50-й день від Великодня в пам'ять зішестя Святого Духа на апостолів, і присвячене прославлянню Святої Трійці. Свою першу назву свято дістало на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке їм обіцяв Ісус Христос перед своїм Вознесінням на небеса. Отож це свято нагадує про Святу Трійцю, три лики Всевишнього – Бога-Отця, Бога-Сина і Святого Духа. Православні християни в цей день прикрашають будинки і храми зеленими гілочками, квітами, які нагадують про те, що під дією благодаті Божої людські душі розцвітають плодами чеснот.

Цього дня у православних храмах виконується одна з найурочистіших та найвеличніших служб у році: підлогу храму устеляють свіжоскошеною травою, ікони прикрашають березовими гілками.

Усі українці зможуть побачити це священне дійство – Богослужіння Його Блаженства, Блаженнішого Володимира, Митрополита Київського і всієї України, Предстоятеля Української Православної Церкви, яке відбудеться на площі перед Успенським собором Києво-Печерської Лаври, а також Троїцьке Богослужіння зі Свято-Володимирського кафедрального собору – у прямій трансляції з 9:00 до 11:00 на Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: