:
Перший Національний приготував сюрприз півфіналістам дитячого

Перший Національний приготував сюрприз півфіналістам дитячого "Євробачення 2011"

14 червня 2011

11 червня Перший Національний провів Півфінал Національного відбору на участь у конкурсі дитячої пісні "Євробачення 2011". У ньому брали участь 65 самих яскравих номерів, які були відібрані на регіональних кастингах.
 
Талановиті вокалісти і колективи з різних куточків України приїхали до Києва продемонструвати свою майстерність. І в чесному творчому поєдинку змагатися за путівку у Фінал Національного відбору, який пройде в дитячому таборі "Артек".

Журі півфіналу:

- Валід Арфуш - Заступник генерального директора НТКУ (міжнародні та музичні проекти);
- Влад Багінський - музичний продюсер НТКУ;
- Олексій Матіас - співак;
- Наталія Валевська - співачка;
- Ігор Захаренко - Президент туристичної компанії "Фієрія", а також автор і ведучий програми Першого Національного "Феєрія мандрів";
- Тетяна Манжос - ведуча Першого Національного;
- Інна Сахненко - виконавчий директор благодійного фонду "Надії і Добра".
 
Ведучі: Тимур Мірошниченко, Ліза Арфуш, Аліна Піддубна.

Практично всі учасники півфіналу були підготовлені професійно. Сильні вокальні та акторські дані виконавців, рівень підготовки номерів - все це перетворило півфінал національного відбору на участь у конкурсі дитячої пісні "Євробачення 2011" у яскраве видовище. Парад юних "зірочок". На конкурсі звучали приголомшливі голоси. Були представлені всі вокальні жанри.

Звичайно, журі довелося нелегко. Хоча, Наталія Валевська не вагалася в своїх симпатіях. "Сьогодні у півфіналі зібралися так би мовити, "вершки", 65 самих сильніших вокалістів і колективів з усієї України. Слухати їх - справжнє задоволення. А переможе сильніший. Є діти - сто відсоткові лідери. Вони гідні представляти Україну на конкурсі. Їх відразу видно. Але називати нікого не стану", - сказала співачка.

Півфінал проходив організовано і злагоджено. Хоча, народу зібралося не мало. З багатьма дітьми приїхала і група підтримки: батьки, вчитель з вокалу, і навіть бабусі з дідусями.

У закуліссі конкурсу панувала весела доброзичлива атмосфера. Учасники і їхні батьки з різних міст перезнайомилися і навіть встигли потоваришувати.

Юні артисти використовували будь-яку можливість, щоб отримати автограф у Олексія Матіаса і Наталії Валевської. І сфотографуватися з ними.

Коли виступи півфіналістів підходили до кінця, Валід Арфуш зазначив: "У порівнянні з торішнім відбором, нинішній, набагато сильніший. Учасники серйозно підготовлені. Мені дуже сподобалася група "Флешки" і хлопець, який співав про футбол. Їхні номери яскраві, вони запам'ятовуються. Коли визначиться фіналіст, Перший Національний надасть йому промо підтримку, допоможе шукати спонсорів".

Олексій Матіас - беззмінний член журі, який брав участь у всіх регіональних кастингах, підбиваючи підсумок, сказав: "Мені найбільш запам'яталася Одеса. На мій погляд, там була найбільша концентрація талантів.
Та, у кожному регіоні є своя родзинка. В Івано - Франківську дуже багато дітей приходили з піснями гуцульських патріотичних мотивів.
Багато учасників виконували дорослі пісні. Коли маленький хлопчик співає про доросле нерозділене кохання, про почуття, які він ще не може пережити в силу віку, у мене це викликає асоціації з дитинством.
Діти молодці - вони набираються на кастингах досвіду, який стане в нагоді їм пізніше.
Сьогодні самий складний день і для учасників, і для журі. Адже багато дітей "зійдуть з дистанції" цього відбору. Я за них дуже переживаю. За всіх. Сам з дитинства брав участь у конкурсах. Мені знайоме хвилювання, яке відчувають діти. Коли черговий учасник виходить на сцену, у мене в душі знову оживає це хвилювання, трепет. Так хочеться, щоб кожна дитина показала себе. А виходить це не у всіх, тому що досвіду замало.
Фіналістів ми вибрали практично одноголосно. Звичайно, деякі розбіжності були. Але не суттєві".

Чекаючи вердикту журі, учасники півфіналу помітно нервували, але не сумували. То в одній групці, то в іншій чулися жарти, сміх. Хтось тихенько наспівував, хтось обмінювався телефонами з новими друзями ...

Підсумки півфінального відбору оголосив голова журі Валід Арфуш: "Діти, ви всі великі молодці. Спочатку ми планували відібрати 15 фіналістів. Але порадившись, вирішили, зробити вам сюрприз. І відібрати для виступу Фіналі 20 учасників".

І так, в Артек, боротися за право представляти Україну на конкурсі дитячої пісні "Євробачення 2011" поїдуть:

- Калинова Анастасія - "Браво, браво, містер Бонд" (Київська обл.);
- Кобзар Вікторія - "Чарівна ніч" (13 років, м.Київ);
- Кочегарова Крістіна - "Європа" (11 років, м. Київ);
- Петрук Ніколетта - "Кольоровий дощ" (10 років, м.Чернівці);
- Щербака Мар'яна - "Чудова подорож" (10 років, м.Біла Церква);
- Мазурик Карина - "Морська зірка" (12 років, м.Тернопіль);
- Кьоніг Аманда - "Хіп - хоп" (12 років, м.Київ);
- Михайлюк Антон - "Прокиньтесь, люди" (12 років, м. Київ);
- Логвінова Тамара - "Я кохаю тебе" (10 років, м.Донецьк);
- Задерей Микола - "Футбол" (13 років, м. Київ);
- Шевченко Анастасія - "Чобітки" (10 років, м. Артемівськ);
- Дудчак Христина - "Ой, Мольфаре, чародію! (12 років, м. Калуш);
- Ковальська Ольга - "З Днем народження" (12 років, м. Київ);
- Гурт "Мілашки" - "Інтернет і чат" (10, 11 і 12 років, м. Київ);
- Гурт "Флешки" - "Ок!" (12 -13 років, м. Київ);
- Мірошниченко Діана - "За гори, гей!" (15 років, м.Київ);
- Лі - "Королева диско" (14 років, м.Київ);
- Квочак Марта- "Щастя" (12 років, м.Івано-Франовськ);
- Насєнкова Олена - "Попелюшка" (14 років, м.Київ);
- Дует "Дядя Слава та Інна Річе" - "Дискотека на селі" (12-13 років, м.Миколаїв).

Після оголошення результатів відбору Інна Сахненко - виконавчий директор благодійного фонду "Надії і Добра" подарувала чотирьом дітям, які не пройшли до фіналу, путівки в "Артек".

З 26 по 29 липня телеглядачі побачать подробиці попередніх регіональних кастингів, відкриють для себе майбутніх українських зірок. Все це в "Щоденниках Дитячого "Євробачення" на Першому Національним.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: