:
До 70-річчя Івана Миколайчука Перший покаже два фільми

До 70-річчя Івана Миколайчука Перший покаже два фільми

15 червня 2011

15 червня відомому українському актору Івану Миколайчуку виповнилося б 70 років. Він зіграв 34 ролі в кіно, написав 9 сценаріїв та зробив дві режисерські роботи. Феномен Миколайчука, який безпосередньо причетний до одного з кращих періодів розквіті українського кінематографу, досі нерозгаданий. Він змушував глядачів сміятися і плакати, радіти і страждати разом з його героями. Фільми за його участі увійшли в колекцію кращих українських фільмів.

З нагоди 70-річчя від дня народження Івана Миколайчука в п’ятницю 17 червня о 9:40 Перший Національний покаже документальний фільм "Сімдесятники", а о 13:20 художній фільм Сергія Параджанова, в якому Іван Миколайчук зіграв головну роль, "Тіні забутих предків".

Документальний цикл "Сімдесятники" - це цикл програм, про українських режисерів, фільми яких увійшли до списку шедеврів українського та світового  кіно. Так сталося, що їх творчість, в основному, припадала на період сімдесятих років. Цей документальний цикл про легендарних особистостей українського кінематографу, їх непросту долю та творчий шлях.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: