:
НТКУ здивована заявою КУН та наголошує на дотриманні принципа рівності у наданні ефіру політчиним силам країни

НТКУ здивована заявою КУН та наголошує на дотриманні принципа рівності у наданні ефіру політчиним силам країни

20 червня 2011

Національна телекомпанія України висловлює здивування з приводу заяви керівництва Конгресу українських націоналістів щодо трансляції 44 з’їзду Комуністичної партії України в ефірі Першого Національного 18 червня 2011 року.

НТКУ наголошує на тому, що у наданні ефіру різним політичним силам телеканал виходить з обов’язкового дотримання принципу рівності. Це відповідає основним вимогам до діяльності НТКУ, які визначаються положеннями Конституції України, законів «Про інформацію» та «Про телебачення і радіомовлення», а також Редакційним статутом НТКУ. Зокрема, впродовж останнього року Перший Національний транслював з’їзди і партійні заходи Партії регіонів, «Нашої України», «Сильної України», а також надавав ефірний час політичним силам, очолюваним Арсенієм Яценюком, Володимиром Литвиним, Наталією Вітренко, Олександром Прогнимаком тощо.

НТКУ заявляє про те, що трансляція з’їзду КПУ здійснювалася на комерційній основі у відповідності до підписаної угоди. Комерційні умови, згідно з якими політичні заходи висвітлюються в ефірі Першого Національного, є відкритою інформацією, яка вільно надається комерційною службою телеканалу за попереднім запитом. Разом з цим, для того щоб убезпечити телеканал від безпідставних звинувачень, у найближчий час розцінки на прямі трансляції з’являться на офіційному сайті Першого Національного (www.1tv.com.ua). Нагадаємо, під час останньої передвиборчої кампанії восени 2010 року Перший Національний був першим українським телеканалом, який відкрито розмістив розцінки на політичну рекламу.

НТКУ вважає, що заява Конгресу українських націоналістів не сприяє консолідації українського суспільства. Також НТКУ ще раз підкреслює дотримання принципу рівності у наданні телевізійного ефіру і підтверджує свою готовність до співпраці на комерційних умовах зі всіма зацікавленими політичними силами.

Прес-служба Національної телекомпанії України

Читайте також: