:
Перший Національний покаже театр воєнних та повоєнних років

Перший Національний покаже театр воєнних та повоєнних років

21 червня 2011

22 червня о 12.20 на Першому Національному спеціальний випуск програми "Театральні сезони на Першому", присвячений 70-річчю початку Великої Вітчизняної війни.

У стінах театру Драми та Комедії на Лівому березі Дніпра ведуча програми Світлана Леонтьєва збере за круглим столом представників театральної громадськості різних поколінь.

Художній керівник і режисер Театру драми та комедії на Лівому березі Дніпра - Едуард Митницький; Народний артист України, художній керівник і режисер майстерні театрально мистецтва "Сузір'я" - Олексій Кужельний; Народна артистка України - Неоніла Білецька; молодий актор, який зіграв Чонкіна у виставі про війну "Граємо Чонкіна" - Віталій Салій шукамуть відповіді на питання:

  • Чому саме про Велику Вітчизняну війну досі ставлять багато вистав, знімають фільми?
  • Що таке війна для сьогоднішньої молоді?
  • На які роздуми наводять спогади тієї пори людей старшого покоління?

Розмова про Велику війну нікого не залишає байдужими. Це вічна тема для дискусій та обговорень. Це привід для роздумів і висновків...

Едуард Митницький, який буде скоро відзначати 80-річчя, поділиться своїми спогадами, роздумами й асоціаціями про війну.
Олексій Кужельний розповість про виставу з репертуару "Сузір'я" - "Ти пам'ятаєш, Олексій?". Це дипломна робота випускників театрально університету ім. Карпенка - Карого, курсу Народного артиста України Миколи Рушковського - єдиного актора, з тих, хто воював під час Великої Вітчизняної. Актори, що досі грає на сцені. Актори, зайняті у виставі розкажуть, чому сьогодні ж молоді грають у "війну" на сцені.

"Сорокові - фатальні ніколи не забудуть ні українці, ні жителі інших країн СНД.

Сюжети, які ми приготували в нашій програмі покажуть театр воєнних та повоєнних часів. Один, особливо яскравий епізод побудований на спогадах людей, які виходили на сцену в той час, коли йшла війна. Ми спробували достовірно передати, що вони грали. Про що думали... Сьогоднішня молодь сприймає війну абсолютно інакше, ніж ми. Змінюються покоління, а з ними і сприйняття Великої Вітчизняної війни. Але, саме головне - пам'ять народна залишається", - зазначила ведуча програми "Театральні сезони" Світлана Леонтьєва.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: