:

"Магія цирку": українські циркачі, які підкорять Європу

21 червня 2011

Інтерес українських глядачів до "Магії цирку" не згасає. Суботній ефір міжнародного телешоу отримав частку телеперегляду 2,4%. 18 червня глядачі знову змогли насолодитися надзвичайною майстерністю юних українських циркачів, кожен з яких мріє підкорити Європу. Хто справді гідний цього, вирішувало професійне журі.     

П'ять номерів, відібраних в результаті Нацвідбору в Україні, було подано до EBU (Європейської мовної спілки) та виконавчому продюсеру конкурсу. 27 травня відбулася зустріч глав делегацій в Женеві, штаб-квартирі Мовної спілки, на якій керівництво EBU, продюсер конкурсу і представники телекомпаній-учасниць відібрали з усіх номерів по 3 від кожної країни. Критеріями вибору були: якість виконання, оригінальність номерів, різноманітність жанрів і в цілому видовищність циркового шоу.

Підкорювати головний цирковий купол Європи будуть такі українські циркачі:

Євген Гавриленко (13 років) і Катерина Рудик (10 років) - повітряні гімнасти на полотнах.

Тринадцятирічний Женя, як кажуть, "народився в тирсі", адже його батьки працюють в цирку. Перший цирковий дебют відбувся в Київському Національному цирку, коли йому було чотири роки. Любить акробатику, жонглювання. Повітряної гімнастикою займається з семи років.

Катя прийшла до цирку, коли їй було п'ять. Тепер, в 10 років, вона вже призер Міжнародного фестивалю "Циркове майбутнє", готує до випуску сольний номер на трапеції.

Дует Каті з Женею склався рік тому, як фінальний номер у казці "Дюймовочка" - зустріч дюймовочки з принцом ельфів. Саме з цим номером вони посіли друге місце на Міжнародному фестивалі "Циркове майбутнє". А український глядач їх знає як фіналістів шоу "Україна має талант 3".

Арт-студія "Різома" - еквілібр на платформі.

"Різома" - це унікальна циркова студія Анатолія Залевського, володаря золотої медалі в Парижі та Монте-Карло. Його вихованці стали фіналістами телевізійного проекту "Хвилина слави" в Москві, брали участь у проекті "Україна має талант".

Анджела Карчевська - еквілібр з обручами.

Анжела прийшла в колектив досить пізно - у 9 років, але, завдяки своєму таланту, за короткий термін змогла наздогнати тих, хто займається вже не перший рік. До цирку вона ні чим не займалася, випробовує себе у всіх жанрах, бере участь у багатьох номерах, любить малювати, мріє побувати в Парижі.

Зараз конкурсанти зайняті підготовкою остаточної версії номера - відточування техніки, приведення до стандартів EBU (наприклад, хронометраж для сольних номерів та дуетів 3 хв, а для групових номерів - 3 хв 30 сек.), підбір музики. Звуковий супровід шоу буде забезпечувати оркестр. Тому музику потрібно відправляти заздалегідь, щоб музиканти ознайомилися з нею.

"Фінал "Магії Цирку-2011" відбудеться в листопаді, в Женеві. В період 21-27 пройде так званий "конкурсний тиждень", під час якої учасники будуть готуватися до своїх виступів під куполом швейцарського цирку. Запис шоу пройде 25 і 26 листопада. Після монтажу, в грудні, всі країни-учасниці отримають касети з телеверсією шоу. І глядачі всієї Європи, в тому числі і України, зможуть насолодитися цирковою магією в найбільш відповідний для неї період - під час новорічних і різдвяних свят. НТКУ також зніме відеоролики про українських учасників та їх номери, які будуть демонструватися в ефірі європейських каналів", - розповіла Вікторія Романова, начальник управління закордонного співробітництва НТКУ.

"Цього року Україна - єдина країна, яка приєдналася до цього незвичайного проекту. І, аналізуючи вже перші результати, впевнено можу сказати, що це було правильним рішенням. Талант і працьовитість цих дітей викликають захоплення і, що ще важливіше - спонукають інших юних українців прагнути бути схожими на них. Адже наше завдання, як практично єдиного каналу, який приділяє увагу і маленьким глядачам, показати дітям, що крім вуличного життя і постійного сидіння перед комп'ютером є інший шлях - розвиватися, прагнути до втілення мрії, відкривати в собі таланти і ставати такими ж популярними і цікавими, як учасники "Магії цирку". Ми дуже раді, що така наша ініціатива здобула підтримку у глядачів, рейтинги проекту говорять самі за себе", - розповів генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: