:
Обличчя України. 2003 рік

Обличчя України. 2003 рік

21 червня 2011

Чемпіон світу з боксу Віталій Кличко

Чемпіон Європи, чемпіон світу за версіями WBO, WBA та WBC. У всесвітньо відомого Віталія Кличка стільки чемпіонських титулів, що людина, яка не знається на спорті, може в них просто заплутатися. Боксер на прізвисько "Доктор Залізний Кулак" побив рекорд Майка Тайсона - витратив найменшу кількість раундів для перемоги нокаутом. Він перемагав непереможних. Ішов із рингу та повертався у великий спорт.

Спочатку був кікбоксинг. Попри те, що через високий зріст та довгі руки йому наполегливо рекомендували йти в баскетбол, Віталій Кличко таки зробив ставку на ринг і боксерські рукавички. І виправдав свій власний вибір. Поєдинки юного Віталія Кличка принесли йому численні перемоги. Двічі чемпіон з кікбоксингу в аматорських і чотири рази у професійних боях - із цього починалася кар'єра живої легенди світового боксу.

Наступна сходинка - контракт із всесвітньо відомою промоутерською компанією "Юніверсум Бокс-Промоушен". Угода з німцями відкрила не лише Віталію, а обом братам Кличкам, шлях у великий спорт.

Бокс - один з найжорсткіших видів спорту, але в ньому все, як у житті, каже Кличко.

На його боксерському рахунку зо дві сотні боїв на любительському рингу, з яких він виграв 185. Та 43 - на професійному, серед яких - лише дві поразки. 2003-го року відбувся один із найвідоміших, але не найуспішніших, боїв Віталія Кличка з Ленноксом Льюїсом.

Перемога була і в цьому поєдинку на боці Віталія Кличка. Але бій зупинили - Льюїс розбив йому брову. Віталій категорично відмовлявся припиняти поєдинок, але лікарі сказали: продовжувати бій - небезпечно.

Віталій ще декілька разів виходив на ринг - і перемагав. А 2004-го заявив: він іде з великого спорту. Утім, за три роки Кличко таки повернувся. 11 жовтня. 2008-й. Бій з Семюелом Пітером. У восьмому раунді поєдинок достроково зупинили. Віталій не лишив противнику шансів на перемогу.

Ім'я Віталія Кличка занесено в "Книгу рекордів Гіннеса". Щоденні тренування, фізичні навантаження, постійні перельоти - чемпіонське життя не з солодких.

На перше місце жива легенда світового боксу ставить не вдосконалення власного тіла, а пізнАння своєї душі. Кличко-старший переконаний: без гармонії зі світом внутрішнім та зовнішнім не одержати жодної перемоги - ані в житті, ані на рингу.

Із рідним братом Кличко допомагає дітям, тренує сиріт, займається благодійністю. Про нього рідко пліткують - дружина їздить на всі його поєдинки, троє дітей - обожнюють тата. Декілька років тому він зайнявся політикою. Віталій Кличко, депутат Київради та лідер власної партії, визнає - політичні бої вимагають іншої підготовки. Але навіть поза рингом він не готовий до неспортивної поведінки.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: