:
Відбулися зйомки програми

Відбулися зйомки програми "Глибинне буріння" за участю Ганса Рослінга

22 червня 2011

Гостем програми "Глибинне буріння" з Андрієм Пальчевським ексклюзивно на Першому Національному став професор медицини Каролінського Інститу Швеції, один з найвідоміших спікерів проекту TED, авторитетний дослідник світової статистики та співзасновник і директор фундації Gapminder Ганс Рослінг. Для відомого дослідника поїздка до України стала першою в його кар’єрі.

Андрій Пальчевський та Ганс Рослінг в рамках програми обговорили проблему упереджених оцінок щодо ситуації у світі, наголосили на важливості вірного використання даних статистики і доречних порівнянь між країнами. Ганс Рослінг звернув увагу на потребі розвитку громадянського суспільства і відповідальності держави для стабільності і процвітання кожної країни. Також Андрій Пальчевський і Ганс Рослінг порушили проблему історичної долі України та Швеції та впливу минулого обох країн на сучасну дійсність.

В рамках програми професор Рослінг за допомогою відкритого програмного забезпечення Gapminder зробив презентацію про Україну з неординарними висновками та трактуванням статистичних даних щодо нашої країни. Ганс Рослінг наголосив на унікальності ситуації в Україні, зважаючи на невідповідність освітнього рівня населення розміру доходів та нереалізованості потенціалу України.

Програма "Глибинне буріння" побудована у вигляді діалогу з відомими сучасниками та визначними особистостями.

Нестандартний погляд на проблеми, які хвилюють сьогоднішнє суспільство, та жвава дискусія, що торкається найглибших аспектів обговорюваної теми, – все це ви зможете побачити в ефірі "Глибинного буріння" з Анрієм Пальчевським. Гості програми - відомі в Україні та за її межами люди: інтелектуали, лідери думок, письменники, режисери, актори, бізнесмени, мислителі, науковці.

Слідкуйте за новинами та дивіться ексклюзивні матеріали на сторінці проекту на Facebook - www.facebook.com/GlibinneBurinna.

Реагуйте на короткі повідомлення автора проекту "Глибинне буріння" Андрія Пальчевського та залишайте коментарі у Twitter на сторінці http://twitter.com/GlibinneBurinna. Найкращі повідомлення з Twitter потраплять в ефір Першого Національного під час виходу програми.

"Глибинне буріння" є соціальним та інноваційним проектом. У рамках унікального проекту Першого Національного в мережі Інтернет доступна спеціально адаптована для людей з вадами слуху версія програми.

Сурдоперекладач – Лада Соколюк.

Сайти проекту — http://gb.1tv.com.ua, glibinne-burinna.com.ua

Ганс Рослінг (народився 27 липня 1948 року в м.Упсала, Швеція) – шведський лікар, академік, дослідник статистики і оратор. Він професор міжнародного здоров’я в Каролінському Інституті (Швеція) і співзасновник та директор фундації Gapminder.

  • 1967-1974 вивчав статистику і медицину в Університеті Упсали.
  • 1972 вивчав охорону здоров’я в в медичному коледжі св.Джона в Бангалорі, Індія.
  • 1976-1982 проходив лікарську практику дільничного в Накалі у північному Мозамбіку.
  • 21 серпня 1981 року виявив спалах епідемії паралітичного захворювання конзо і за дослідження цієї хвороби отримав ступінь доктора філософії в Університеті Упсали (Швеція) 1986 року.
  • З 1993 року один із активних учасників організації "Лікарі без кордонів" у Швеції; радник з медицини для ВООЗ, ЮНІСЕФ та інших організацій.
  • 2001-2007 голова Факультету міжнародного здоров’я в Каролінському Інституті (Швеція).
  • В 2000-х разом зі своїм сином Олом Рослінгом та невітскою Анною Рослінг Рьонланд заснував фундацію Gapminder, яка займається розробкою безкоштовного та відкритого програмного забезпечення Trendalyzer для графічного відображення та досліджень статистичної інформації для всього світу.
  • З 2007 року активний учасник конференцій TED.
  • 2009 року був включений до списку 100 найбільших мислителів за версією журналу  Foreign Policy.
  • 2011 року обрано членом Шведської Академії інженерних наук.

Нагороди:

  • 2007 – нагорода Статистик року від Асоціації статистиків Швеції.
  • 2007 – ювілейна нагорода від Шведського медичної спільноти.
  • 2008 – промовець року від Шведської академії подій.
  • 2009 – нагорода імені Георга і Грети Боргстром від Шведської Королівської Академії сільського господарства та лісництва.
  • 2010 – нагорода Illis Quorum, найвища нагорода від уряду Швеції.
  • 2010 – великий приз від Королівського політехнічного інституту, Стокгольм, Швеція 2010 – золота медаль Шведської Академії інженерних наук.
  • 2010 – світова технологічна нагорода в дизайні разом з Олом Рослінгом та Анною Рослінг Рюнланд.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,2% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: