:
Формула 1. Гран-прі Європи на Першому

Формула 1. Гран-прі Європи на Першому

23 червня 2011

324 км/год, 57 кіл, 4,419 км/коло, 308,883 км загальної траси - цього уїк-енду одна з найбільш норовистих трас - міський автодром Валенсії (Circuit de la Comunitat Valenciana Ricardo Tormo) – вчетверте випробує на міцність гуму кращих болідів і професіоналізм кращих гонщиків світу.     

25 і 26 червня о 14:55 дивись 8-й етап Формули-1 - Гран-прі Європи на Першому Національному.     

Великий Приз Європи почав проводитися з 1983 року і з тих пір встиг побувати на п'яти автодромах - Брендс-Хетч (двічі), Нюрбургринзі (12 разів), Донінгтон-Парку (один раз), Хересі (двічі) і Валенсії.     

В іспанській Валенсії Гран-прі Європи проходиться останні три сезони і в цьому році пройде четвертий раз. Гонка проходить вулицями міста, хоча більша її частина розташована в бухті. На трасі 25 поворотів (14 правих і 11 лівих), причому більшість з них зі "сліпими" входами. Часті і часом однотипні вони збивають багатьох учасників чемпіонату з пантелику. Головні труднощі для пілотів на трасі у Валенсії криються в постійній зміні ландшафту під час гонки. Найскладніші ділянки траси знаходяться на старті і на фініші. На трасі є розвідний міст поворотного типу, стик якого з дорогою може пошкодити шини і перешкодити роботі евакуатора у випадку аварії. Потрібно бути дійсно пілотом вищого класу, щоб не обманутися одноманітністю траси і стати жертвою підступних поворотів.

З того моменту, як Гран-прі Європи переїхав до Валенсії, його вигравали троє різних гонщиків трьох різних команд. У 2008 році першим приїхав до фінішу Феліпе Масса з Ferrari, в 2009 році перемогу святкував Рубенс Баррікелло, що виступав тоді за Brawn, а в минулому році переміг Себастьян Феттель з Red Bull.     

Найчастіше - шість разів - Гран-прі Європи вигравав Міхаель Шумахер. Двічі він зробив це у складі Benetton, і чотири рази в складі Ferrari.

Дізнайся, хто підкорить трасу на цей раз. Відчуй справжній драйв у прямому ефірі на Першому.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,3% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: