:

"Телеакадемія": підсумки за рік і плани на майбутнє

25 червня 2011

23 червня відбулися зйомки випуску "Телеакадемії", що присвячений відзначенню року існування цього унікального проекту. "Телеакадемія" зібрала у своїй студії представників провідних вишів – Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К.Карпенка-Карого, Інституту Екранних Мистецтв імені Івана Миколайчука,  Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, а також представників Державного комітету телебачення та радіомовлення, Національної ради з питань телебачення та радіомовлення, Ради директорів обласних ТРК та журналістів головних українських телеканалів. Учасники дискусії обговорювали підсумки та результати року існування проекту та значення його для розвитку українського телебачення.

Генеральний директор НТКУ Єгор Бенкендорф:

"Цей проект дає шанс молодим людям не тільки спробувати себе в якості різних спеціалістів на телебаченні та зрозуміти, що їм подобається, а й почути  авторитетну думку, грамотну оцінку професіоналів, поради яких дають поштовх до розвитку. Ми не зупиняємося на досягнутому і далі надаватимемо більше можливостей для реалізації свого потенціалу талановитим учасникам "Телеакадемії".  

Директор Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка Володимир Різун:

"Я, їдучи до вас, поспілкувався з Юрієм Горбанем, який дуже активно співпрацює з "Телеакадемією", розпитав його про плюси і мінуси. Він дуже схвально відгукнувся, сказав, що коли прийшов на другий курс до студентів і сказав, що кожен їх проект може бути реально показаний в ефірі, у них загорілися очі. Для студентів це найкраща мотивація. Дякуємо Першому Національному, який зініціював такий проект, в якому спільними зусиллями ми створили гарні умови для майбутніх тележурналістів. І ми радо всіма руками підтримуємо те, що після канікул в "Телеакадемії" розпочнеться новий сезон і будемо брати активну участь у цьому. І нехай для інших каналів це стане прикладом".

Режисер та викладач Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К.Карпенка-Карого Василь Вітер:

"Коли я вперше почув про цей проект, то поставився до нього неоднозначно, але потім побачив, що студентам це дуже подобається. Вони відповідально поставилися до цього проекту і дійсно – програми за їх участю дуже змістовні і цікаві. А самі студенти після цього стали більш впевненими і розкутими. Чи може бути така співпраця? Звичайно. Але ми повинні йти далі і розширювати цю співпрацю".

Ректор Інституту екранних мистецтв імені Івана Миколайчука Володимир Горпенко:

"Я глибоко переконаний, що цю програму дивиться і буде дивитися більша частина України.  Люди настільки скучили за справжнім мистецтвом, за справжнім темпераментом, за класом телевізійним, кіношним, що - їй Богу! - це буде ковток свіжого повітря. Принцип "Телеакадемії" демонструє одну річ – національне телебачення повертається обличчям до молодих. І це ми вітаємо всією душею!"

Наставниця групи студентів Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, телережисер Людмила Кривонос:

"Для нас це був безцінний досвід, адже непрофільному вишу ще складніше брати участь в такому проекті, тому що немає ні матеріальної бази, ні спеціалістів. Але, тим не менш, ці студенти дуже неординарні, їм є що сказати глядачу, вони піднімали надзвичайно актуальні теми, показували, що хвилює молодь сьогодні ".

Голова Ради директорів обласних ТРК, генеральний директор КДР ТРК Олександр Савенко:

"До Першого Національного подібні проекти проводили і інші канали, але вони просто заробляли на цьому гроші: збирали людей, брали з них гроші, влаштовували майстер-класи, давали абсолютно нікому не потрібні сертифікати. І людина, якій обіцяли, що за місяць вона стане телевізійною зіркою, не знала що робити з цими сертифікатами. І я не розумів спочатку, що тут підкупило Єгора. Та коли я побачив, що ви не просто збираєте людей, ви не просто чомусь навчаєте їх, але й даєте в ефір їх роботи, то тоді я почав розуміти. І я готовий теж долучитися до співпраці".

Член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ірина Опілат:

"Національна рада не просто підтримує подібні проекти, ми заохочуємо їх проведення. Ми маємо необхідні важелі, щоб допомагати розвиватися. Особисто я виросла і сформувалася на НТКУ, і коли я сюди повертаюся, то розумію, що це мій дім, моя родина. І зараз я переконана, що якби я раніше потрапила у подібний проект, то раніше б зрозуміла, куди мені потрібно рухатися далі. Важливо те, що молоді люди, завдяки цьому проекту, почувають себе реалізованими".

Телеакадемія – це перший в історії українського телебачення проект-телевізійна майстерня, де кожен бажаючий може спробувати себе у ролі телеведучих, режисерів, операторів, майбутніх журналістів. Приносьте свої ідеї і ми придумаємо, як втілити їх у життя.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: