:
100 днів Бенкендорфа

100 днів Бенкендорфа

30 червня 2010

Минулого тижня минуло рівно 100 днів з моменту зміни влади на Першому Національному і приходу до керма Єгора Бенкендорфа та його команди. І хоча показники рейтингу та частки (основної "валюти" телеканалів) вважаються показовими за більш значний період, позитивні зміни в цифрах каналу простежуються вже навіть за результатами трьох місяців, що минули, з 17 березня (дата офіційного призначення).

Щоб уникнути суб'єктивної голослівності і підтвердити вищезазначене твердження беззаперечними фактами, було проведено незалежне дослідження медійних показників Першого Національного за період правління Єгора Бенкендорфа, порівняльний аналіз з попередніми періодами, були розглянуті показники нових програм, запущених новою командою, та проаналізовано результати нових програмних рішень і особливих ефірних подій, ініційованих новими керівниками. Як 100 днів Бенкендорфа позначилися на показниках, як вони змінили профіль аудиторії, яка динаміка змін - цифри говорять самі за себе.

Пропонуємо вашій увазі повну версію дослідження (де також наводиться методологія дослідження, задані параметри тощо), а нижче наводимо деякі основні тези та висновки, зроблені під час його проведення:

  • За підсумками 2010 року (за період 1 січня - 20 червня) і в порівнянні із середніми показниками за 2009 рік канал перемістився у ТОПі всіх українських каналів на одну позицію вгору і посідає 10 місце. При цьому частка каналу збільшилася на 33%.
  • Якщо порівняти досліджуваний період (з 17 березня по 20 червня) поточного року з аналогічним періодом у 2009 році, то канал покращив своє місце у ТОПі каналів на дві позиції, перемістившись на 9 місце серед усіх каналів українського телебачення.
  • У 2010 році канал значно збільшив аудиторію. За період 1 січня - 20 червня 2010 частка каналу у порівнянні з 2009 роком збільшилася на 33%, а за досліджуваний період 17 березня - 20 червня 2010 у порівнянні з аналогічним періодом 2009 року - на 46%.
  • Канал сформував власне ядро глядачів (чоловіки 60 +), що суттєво відрізняється від аудиторій конкурентів (інших каналів третього ешелону).
  • Нові проекти каналу, що стартували з ініціативи і під управлінням нового керівництва з 17-го березня 2010 року, зробили великий внесок у розвиток його аудиторії і, як наслідок, зростання показників.
  • Показники нових проектів нового керівництва - новинних проектів "Підсумки дня" та "Підсумки тижня" - значно перевищують показники новинних проектів, що виходили на каналі раніше.
  • Величезне значення для каналу мали прямі трансляції і телемарафони. Найбільш значущою для каналу подією став початок Чемпіонату Світу з футболу. Середні показники цих трансляцій у денному ефірі перевищили показники аналогічних трансляцій на каналі першої шістки ICTV.

Завантажити Порівняльний аналіз показників Першого Національного за період з 14 травня до 20 червня, 2010 року

Читайте також: