:
Перший презентує

Перший презентує "Євробачення-2011"

01 липня 2010

Майже за рік до "Євробачення-2011" Перший Національний розпочинає національний відбір представника від України. Незабаром на офіційному сайті Першого www.1tv.com.ua буде розміщено правила відбору і створено окрему сторінку національного відбору, на якій окрім інформації про конкурс можна буде побачити відео учасників. Усі охочі можуть подати заявки і до середини серпня готуватися до кастингів.

Цьогорічний національний відбір – це унікальний проект телеканалу. Протягом шести місяців (з вересня по лютий) глядачі Першого Національного серед 50 відібраних конкурсантів обиратимуть 20 фіналістів, з-поміж яких на фінальному гала-концерті у лютому буде обраний виконавець, який поїде до Німеччини представляти Україну.

"Вже із сьогоднішнього дня Перший Національний починає активну підготовку до конкурсу "Євробачення-2011", фінал якого, як нам стало сьогодні відомо, відбудеться 14 травня в одному з міст Німеччини. Вирішується між Берліном, Гамбургом та Дюсельдорфом. А ми з середини серпня починаємо свій відбір. Брати участь у наших кастингах може будь-який виконавець, який має талант і бажання представляти Україну на "Євробаченні". Це стосується як відомих українських виконавців, так і молодих, ще нікому не відомих талантів", – розповів заступник генерального директора НТКУ Валід Арфуш.

"Відомі артисти виступатимуть на рівних з виконавцями-початківцями. Проходження кастингу обов’язкове для всіх", – додав Валід Арфуш.

Кастинги відбудуться 19, 20 та 21 серпня в Києві. Перші два дні журі проводитиме відбір півфіналістів, з яких на третій день буде обрано 50 виконавців, які і змагатимуться за право стати учасником "Євробачення-2011". Склад журі наразі обговорюється.

"На кастингах виконавці можуть співати будь-яку пісню. Головне для них – показати на повну свій співочий талант. А вже в жовтні вони мають виступати з піснею, з якою хтось із них поїде на "Євробачення-2011". Таким чином вони мають час для підготовки. Також ми хотіли нагадати, що пісня, з якою артисти почнуть виступати в жовтні, не повинна бути оприлюднена ніде до цього часу. Це обов’язкова умова конкурсу "Євробачення", – розповів директор ТО музичних програм НТКУ Владислав Багінський.

Уже на початку вересня глядачі Першого побачать, як саме відбувався відбір 50 учасників. А з середини жовтня, коли виконавці почнуть представляти свої пісні, – голосуватимуть та обиратимуть фіналістів. Система голосування в національному відборі буде змішаною – 50 % журі та 50 % глядачі. Ведучими суботніх ефірів будуть Тетяна Гончарова та Тімур Мірошниченко.

Медіапартнерами національного відбору "Євробачення-2011" виступили Український Медіа Холдинг (газети "Комсомольская правда", "Аргументы и факты", "Теленеделя" тощо) та холдинг "Тавр-Медіа" (радіостанції Хіт FM, Русское радио, Радио Рокс, KISS FM).

"Чому ми вирішили підтримати цьогорічний проект "Євробачення"? Радіостанції Хіт FM дуже цікаво відкривати нові імена. Мені здається, що в цьому році національний відбір буде як ніколи відкритим і цікавим. І саме в цьому році ми маємо можливість відкрити ще більше нових імен для України. Ми хочемо дати цьому конкурсу новий імпульс, який би зацікавив як глядачів Першого, так і наших телеглядачів. Уже розроблено програму, згідно з якою наша радіостанція буде співпрацювати з організаторами національного відбору. Це і короткі репортажі, й інформаційні повідомлення, і, звісно, ротація пісенного матеріалу, який буде підходити під формат наших радіостанцій. І вже ближче до фіналу ми плануємо створити програми, які будуть максимально присвячені конкурсу", – зазначив директор радіостанції Хіт FM Віталій Дроздов.

Після закінчення національного відбору в середині лютого, у представника України буде достатньо часу, щоб підготуватися і провести промо-тур. Окрім цього, Перший Національний планує провести тур по Україні переможця національного відбору та фіналістів, за яких найактивніше голосували глядачі.

Читайте також: