:
Формула-1: Гран-прі Великобританії

Формула-1: Гран-прі Великобританії

05 липня 2011

У найближчий уїк-енд у Британії, де базується більшість команд Формули-1, на автодромі у Сільверстоуні відбудеться дев'ятий етап Чемпіонату Королівських гонок.

9 та 10 липня о 14:55 дивись справжні королівські гонки в ефірі Першого - Гран-прі Великобританії.

Сільверстоун став ареною першого в історії регулярного офіційного етапу чемпіонату Формули-1, утвореного в 1950 році, перемогу в якому здобув Джузеппе Фаріна на Alfa Romeo. За більш ніж 60 років Сільверстоун утвердив своє ім'я в історії автоспорту як один з провідних автодромів світу.     

Довжина траси в Сільверстоуні 5,141 км. Це досить технічна траса. Машина повинна швидко реагувати на зміну напрямку і стабільно проходити швидкісні повороти. Вирішальне значення має і британська погода: зміна швидкості або напряму вітру може коштувати втрати кількох десятих секунди на колі. Знос покришок тут досить великий, тому команди традиційно вибирають більш жорстку суміш гуми.     

І, тим не менш, траса є однією з найулюбленіших схем пілотів Формули-1: швидка, складна і така, що дає можливість для демонстрації усієї своєї майстерності.

Сільверстоун надає величезну кількість ділянок для обгонів, завдяки чому гонки у Великобританії вважаються одними з найбільш видовищних, на думку фанатів автоспорту.

306,227 км драйву на 52 колах зі швидкістю до 300 км/год - не пропусти гонку справжніх королів автоспорту.     

Субота і неділя 14:55. На Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: