:
Перший Національний розвиває міжнародну співпрацю з турецьким телеканалом TRT

Перший Національний розвиває міжнародну співпрацю з турецьким телеканалом TRT

06 липня 2011

Перший Національний розвиває міжнародну співпрацю і сприяє формуванню позитивного іміджу України закордоном. Популяризація української історії, широке висвітлення культурних цінностей і традицій нашої країни - першочергові завдання, які стоять перед найбільшим каналом України.

В рамках партнерських стосунків між Першим Національним і турецьким телеканалом TRT Tourism and Documentary була досягнута домовленість про створення серії документальних фільмів присвячених Україні, турецьким телеканалом TRT і Першим Національним про Туреччину.

TRT Tourism and Documentary зацікавлений в зйомці 25-хвилинних фільмів про історію, культуру, туризм і промисловість України в найбільших містах. Документальні фільми будуть показані в Туреччині.

У свою чергу Перший Національний вже розпочав зйомку програм про Туреччину. Програма Першого Національного "Аудієнція" зняла три випуски про турецькі міста Анталію (і її околиці) та Измир. Вже 14 липня глядачі Першого зможуть познайомитися з історією, цікавими місцями, культурою та інфраструктурою Анталії.

Цього року в Україні святкують 20-річчя Незалежності. Особливо важливим є факт створення позитивного іміджу нашої країни далеко за її межами, а також формування фундаменту для зацікавленості іноземних телеглядачів в ширшому ознайомлення з духовною і історичною спадщиною України.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: