:
Концерт пам'яті Зикіної на Першому

Концерт пам'яті Зикіної на Першому

12 липня 2011

Вона стала справжньою світовою легендою.

Вона пройшла шлях від токаря на верстатобудівному заводі до співачки, яку люблять народи.

Їй аплодували такі великі політичні діячі, як Джавахарлал Неру і Індіра Ганді, Урхо Кекконен, Гамаль Абдель Насер, Шарль де Голль, Жорж Помпіду, Гельмут Коль і багато інших.

ЇЇ талантом захоплювалися видатні представники світової культури - Чарлі Чаплін і Шарль Азнавур, Френк Синатра і Марк Крокував, Рокуел Кент і Ван Кліберн, співала вона і для четвірки Ліверпуля - легендарної групи Beatles.

Її голос - повнозвучне, м'яке і тембрістое меццо-сопрано. Протягом усього життя дотримувалася народного російського стилю співу, спочатку хорового, потім сольного.

Вона стала уособленням російської пісні, повністю затьмаривши всіх інших співачок, які працюють у народному стилі. Свою популярність вона здобула  не стільки саме російськими народними піснями, скільки радянськими, стилізованими під російські народні, написаними композиторами Марком Фрадкіним, Григорієм Пономаренко, Олександром Аверкін, Віктором Темнових та багатьма іншими відомими композиторами.

У співі і сценічній поведінці вона  уособлювала сильну і просту російську жінку, стійку, семижильну у праці, красиву непомітною скромною красою, стриману, хоча і з найсильнішим темпераментом і могутніми емоціями.

З восьми прожитих десятиліть вона понад 60 років була вірна російській пісні, якою зуміла підкорити весь світ. За її власними підрахунками, вона об'їхала весь Радянський Союз не менше шести разів, побувала на гастролях у 92 країнах.

Вже три роки як не стало улюбленої артистки мільйонів – Людмили Зикіної. Але ми пам’ятаємо її. Дивіться 14 липня о 21:50 концерт пам'яті Людмили Зикіної.

На Першому Національному.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: