:
Перший Національний розкриває нові грані таланту Богдана Ступки

Перший Національний розкриває нові грані таланту Богдана Ступки

12 липня 2011

13 липня о 12.20 на Першому Національному в програмі "Театральні сезони на Першому" інтерв'ю з Народним артистом України художнім керівником театру ім. Івана Франка Богданом Ступкою.

"Театральні сезони на Першому" стартували в театрі ім. Івана Франка. Тут вони і завершують свій телесезон.

Богдан Сильвестрович Ступка розповість про успіхи свого колективу. Про нові постановки. Одна з них "Романс - майстер клас" є однією з яскравих прем'єр театрального сезону. Звичайно, "Театральні сезони на Першому" познайомлять телеглядачів з фрагментами цієї вистави.

Програма також розповість про Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії", який проходив у Херсоні.

Богдан Сильвестрович повідає, що хоче організувати в Києві новий театральний фестиваль. Розповість, як свого часу нині покійний великий український актор Іван Миколайчук напророчив йому, тоді ще молодому артисту, велике майбутнє, і, запросив зніматися у фільмі "Білий птах з чорною ознакою", практично, дав путівку в життя.

"Театральні сезони на Першому" познайомлять з виставою за не реалізованим кіно сценарієм Івана Миколайчука "Небилиці про Івана", який на сцені театру ім. Франко представив Львівський театр ім. Марії Заньковецької. Цією постановкою в Києві відзначили 70-річчя великого майстра українського кіно.

Після інтерв'ю зі Ступкою ведуча програми "Театральні сезони на Першому" Світлана Леонтьєва розповіла: "Ми говорили з метром про життя і театр. Він поділився своїми планами на майбутнє. Богдан Сильвестрович розповів, що з тих пір, як біля театру ім. Франко "виріс в бронзі" пам'ятник унікальному акторові й художньому керівникові цього ж театру – Гнату Юрі, він щоранку вітається з легендарним колегою. Знімає перед пам'ятником капелюх. Я далеко не вперше спілкуюся з Богданом Сильвестровичем. Цей чоловік надзвичайно безмежний і мудрий. Він ніби хороший коньяк з кожним роком стає все глибшим, багатограннішим, цікавішим, насиченішим".

Спеціальний випуск програми "Театральні сезони на Першому" присвячений 70-річчю з Дня Народження Богдана Сильвестровича Ступки вийде в ефір наприкінці серпня. Цікаві факти біографії. Відгуки друзів, сім'ї, колег, відомих особистостей. Не пропустіть відкрити для себе нову грань великого майстра.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: