:
Олімпійський напрямок

Олімпійський напрямок

13 липня 2011

У Національній телекомпанії України (Мельникова, 42) відбулася робоча зустріч керівництва НТКУ на чолі з генеральним директором Єгором Бенкендорфом і керівництвом Національного олімпійського комітету України на чолі з президентом Сергієм Бубкою.

У ході зустрічі відзначалась успішна співпраця організацій, адже саме НТКУ транслювала всі 9 Олімпіад за участі спортсменів незалежної України. Підкреслювалось, що в 2011 році, незважаючи на всілякі, переважно фінансові, проблеми, Перший Національний здійснив трансляції етапів Кубка світу і чемпіонату світу з біатлону, чемпіонатів світу з хокею серед юніорів і дорослих за участі збірних України, Кубка Дерюгіної з художньої гімнастики і Кубка Стелли Захарової зі спортивної гімнастики.

У найближчих планах телекомпанії висвітлення чемпіонату світу з водних видів спорту з Шанхая (з 16 липня), 17 Київського міжнародного турніру з боротьби (остання декада липня). У ході зустрічі наголошувалось на необхідності активізації показу підготовки українських спортсменів до Лондона-2012, адже саме нині – з липня по жовтень - відбуватимуться чемпіонати світу з багатьох видів спорту, де здобуватимуться олімпійські ліцензії.

У спільних планах – повернення до ефіру тематичної програми олімпійського спрямування. Все це, зрозуміло, потребує значних фінансових затрат. У домовленостях НТКУ і НОКУ – співпраця над розв’язанням цих проблем.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу  - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: