:
Україна та Азербайджан поглиблюють співробітництво

Україна та Азербайджан поглиблюють співробітництво

18 липня 2011

У Бакинському державному університеті засновано Фонд української книги (ФУК). Подія не тільки культурна, телевізійна – це факт суспільного життя, бо пізнання через телебачення і літературу об’єднує. Відбувся діалог Першого Національного каналу України стосовно співпраці з суспільним телебаченням Азербайджану. Обговорено перспективи проведення Днів азербайджанського телебачення в Україні, трансляцій найкращих фільмів і програм телебачення Азербайджану в ефірі Першого Національного каналу. Головний редактор Христина Стебельська піднімала питання про участь суспільного мовника Азербайджану у святкуванні 60-річчя українського телебачення.

6 липня 2011 року в БДУ відбулася офіційна церемонія заснування ФУК.

Бачення України презентували представники української дипломатії та вищої освіти, Першого Національного телеканалу й громадськості. Зустрічі в Бакинському державному університеті, Посольстві України в Азербайджані були присвячені пошуку взаємовигідних напрямків співробітництва. Адже прихильність українців та азербайджанців взаємна.

Зараз у столиці Азербайджану діє Український культурний центр.   

60 студентів Бакинського державного університету вивчають українську мову. Університети Києва та Харкова є надійними партнерами Баку. Вивчається можливість створення у БДУ колегіуму Києво-Могилянської академії.

Еліта Азербайджану зберегла смак до класичної літератури, освітнього телебачення та мистецтва. До речі, перший ректор Бакинського держуніверситету – український вчений В.І. Розумовський – на почесному місці в науковому пантеоні Азербайджану. Українець заклав наукову бібліотеку вузу, поєднуючи культурний код Заходу з мудрістю Сходу. Сьогодні цей фонд нараховує 3 млн. книг, серед яких унікальні рукописи ранніх віків, джерела XII-XVст., сучасні енциклопедії світу. Подарована збірка послужить не антуражем, а увійде в потужну електронну систему наукової бібліотеки.

У зацікавленій розмові ректор БДУ Абель Маггаррамов зізнався: "Я в Україні почуваюся  як вдома… У стосунках наших народів нема комплексу "старшого брата"…

Так, українське телебачення і книга – найкращі дипломати.

Запрошуємо українські телеканали та видавництва підтримати взаємний імідж України за кордоном. І не тільки в ефірі, а й в книгарнях, школах, центрах, сайтах...

Більше  телепрограм!
Цікавих відкриттів України!
Більше взаємного пізнання!

Читайте також: