:
День Хрещення Русі на Першому Національному

День Хрещення Русі на Першому Національному

26 липня 2011

28 липня в Україні святкуватимуть День Хрещення Русі – день, з якого почалася історія християнської віри на Русі.

Цей день Перший Національний розпочне о 9:00 з Богослужіння з Києво-Печерської Лаври за участі Святійшого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила.

Об 11:00 розпочнеться Богослужіння з Володимирського собору.

О 17:00 (з продовженням о 21:30) Перший Національний покаже концерт до Дня Хрещення Русі з Москви та зі Співочого поля, що у Києві. Під час концерту у Москві з сорокахвилинною програмою, підготовленою спеціально до Дня Хрещення Русі, виступить Петро Мамонов. Також в концерті братимуть участь музиканти з групи "UMA2RMAH", лідер групи "Парк Горького" Олексій Белов, група "Воскресение" та "Брати Карамазови". На київському концерті виступить Олена Ваєнга.

Окрім цього Перший Національний покаже два документальні фільми. 27 липня о 11:10 документальний фільм "П’яте Євангеліє", а о 03:50 – "Пересопницьке Євангеліє".

В документальному фільмі "П'яте Євангеліє" йдеться про вивченням Турінської Плащаниці, яким займаються вже сотні років. Для одних - це цікавий артефакт. Для інших - велика святиня. Одні вважають її середньовічною підробкою, інші - свідком великих подій. Якими новими відкриттями володіють сьогодні вчені? Якими були останні хвилини життя Ісуса Христа? Про що може розповісти Його похоронний саван?

Нові факти. Гучні сенсації. І тихе поклоніння. В новому документальному фільмі: "П'яте Євангеліє". Зйомки фільму відбувалися у Ватикані та Туріні.

"Такі свята, як День Хрещення Русі, є важливими для кожної віруючої людини. В такі дні, серед буденних справ і проблем, ми маємо можливість зупинитися і подумати про вічні цінності, які споконвіків  існували і не втрачають своєї актуальності і до сьогодні. Перший Національний багато свого ефірного часу присвячує саме таким важливим і актуальним соціальним тематикам, які об’єднують людей, роблять реальні добрі справи і повертають глядачів до вічних цінностей, до простих загальнолюдських цінностей буття. Саме тому на Першому Національному так масштабно висвітлюватимуть усі заходи, присвячені відзначенню Дня Хрещення Русі", - відзначив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: