:
Перший Національний запустив

Перший Національний запустив "Електронну бібліотеку України"

27 липня 2011

До 20-річчя незалежності Перший національний завершив перший етап робіт над створенням "Електронної бібліотеки України". 20 липня в інтернеті за адресою Uateka.com стартував веб-проект, покликаний зібрати в зручній та доступный формі всю інформацію про Україну - про людей, події, краєвиди, досягнення, природні багатства, унікальні об'єктаи нашої Батьківщини. На першому етапі особлива увага приділяється спецпроектам Першого національного, приурочених до Дня незалежності, а також створенню енциклопедичного каркаса та мультимедійної платформи для статей, фотографій, відеороликів про нашу країну.

У рамках спецпроектів до Дня незалежності команда Першого національного наочно та цікаво розповіла про етапи становлення держави в телевізійному проекті "20 кроків до незалежності". Щотижня в підсумкових новинах з'являються портретні сюжети про видатних людей в новітній історії Україна.У міжпрограмних заставках глядачі бачать замальовки Осіб української історії, історичні екскурси, роздуми наших сучасників про те, що таке патріотизм і якою вони бачать Україну майбутнього. Все це пробуджує інтерес до країни, створює святковий патріотичний у людей і все це є в онлайні у спеціальному проекті "День незалежності" на Uateka.com.

Uateka.сom - це проект "на виріст", який має величезний потенціал для розвитку. Вже розпочато роботу над наповненням енциклопедії з тематичною навігацією і алфавітним покажчиками. Окремо виділено розділ "Постаті", де вже є сотні портретних статей про наших видатних земляків. Розділ "Роки" постійно поповнюється розповідями про найцікавіші події часів незалежної України - від введення перших грошей, купонокарбованців, до перемог в Каннах та перспективи українського літакобудування. Перші вибори, перші спортивні досягнення, перші запуски і масштабні будівництва - всі перші кроки молодої держави - у проекті Першого національного.

Особливу увагу приділено мультимедійного контенту. В електронній бібліотеці зібрані яскраві і характерні для кожної епохи фотографії, є й унікальні фото, що характеризують першу п'ятирічку незалежності від Національного Агентства Укрінформ. Найближчим часом з'явиться розділ для інфографіки. Скоро в мережі буде з'являтися унікальні історичні кадри, якими може похвалитися лише Перший національний - найстарший телеканал країни.

Створення електронної бібліотеки Україна - це масштабний проект, який важко розвивати без підтримки державних структур, експертів, добровольців. Перший національний запрошує до співпраці всіх, кому цікаво покращити проект. Заповнивши форму зворотнього зв'язку, Ви можете написати статтю в нашу енциклопедію, запропонувати тему, поділитися унікальним фото, відео, внести пропозиції свої пропозиції щодо поліпшення проекту або з довгострокового співробітництва.

"Електронна бібліотека України" - це проект, присвячений виключно Україні. Інколи мені доводиться чути, що українці погано орієнтуються в певних моментах, що стосуються їх власної батьківщини. Саме для того, щоб відкрити нашим громадянам багато нового про їхню рідну країну ми і створили "Електронну бібліотеку України". Кожен охочий в розділах нашої бібліотеки зможе перечитати сторінки історії України, розширити свої знання у найрізноманітніших галузях розвитку країни. Адже, дуже важливо, щоб українці знали про свою батьківщину як можна більше, саме на цьому і ґрунтується патріотизм", - зазначив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: