:
До ювілею Івана Дзюби Перший показав документальний фільм та сюжет

До ювілею Івана Дзюби Перший показав документальний фільм та сюжет

28 липня 2011

Перший Національний продовжує створення і показ в ефірі каналу документальних фільмів, присвячених відомим сучасникам та історичним постатям.

До 80-річчя Івана Дзюби Перший Національний показав документальний фільм "Совість. Феномен Івана Дзюби" режисера О. Муратова, знятий на кіностудії імені О. Довженка. Цей фільм можна переглянути на сайті Першого Національного у розділі "Відео". Фільм демонструвався в понеділок, 25 липня, о 9 годині ранку, щоб в літню пору надати можливість більш широкому колу глядачів залучитися до перегляду.

Окрім цього, Перший Національний в день ювілею Івана Дзюби показав сюжет у випуску "Новин". Журналісти Першого відвідала Івана Дзюбу, який зараз живе на дачі. Не дивлячись на вік, Іван Михайлович активно працює – пише спогади і відповідає на листи. "Звертаються весь час. Хто що написав - присилають, у кого якась книжка – присилає з проханням щось написать, відгукнутися. Але це не можливо все. Я щось встигаю - 1/10, може, встигаю, а 9/10 - не встигаю. Наді мною тяжіє таке старе правило, що треба відповідати. Неодмінно відповідати", - розказав Іван Михайлович журналістам Першого Національного.

"Перший Національний, як канал з багаторічним досвідом, особливу увагу приділяє створенню документальних фільмів, присвячених видатним сучасникам та історичним постатям. Ми зробимо все, щоб наш ефір наповнювався корисними матеріалами, які б підвищували обізнаність наших глядачів", - зазначив генеральний директор Національної телекомпанії України Єгор Бенкендорф.

Перший Національний - загальнонаціональний телеканал. В ефірі з 1951 року. Є членом EBU. Технічне покриття телеканалу - 99,9% території України. Середньодобова частка аудиторії "18+" 3,33% (загальна аудиторія). Генеральний директор - Єгор Бенкендорф.

Читайте також: